1

پنج هزار و ۸۰۰ واحد طرح ملی مسکن در استان اردبیل در دست ساخت است

 مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل اعلام کرد: ساخت واحدهای مسکونی شهرهای کوچک این استان در قالب طرح مسکن ملی با سرعت مطلوب جریان دارد و بر این اساس پنج هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی در دست ساخت است.

حامد کیخسروی با بیان این که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی متولی ساخت مسکن ملی در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت انتخاب شده است، گفت: میانگین پیشرفت فیزیکی پنج هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی در دست ساخت در شهرهای استان اردبیل حدود ۳۲ درصد است.

وی بیان کرد: برخی از واحدهای مسکونی در حال ساخت نهضت ملی مسکن توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل در شهرهای اردبیل، خلخال، پارس‌آباد و نیر تکمیل شده و در آستانه واگذاری به متقاضیان است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل افزود: در طرح ملی مسکن روستاها نیز فراموش نشده و در قالب این طرح، واگذاری اراضی ملی موجود در حوالی روستاها به خانه‌اولی‌های روستانشین نیز پیش‌بینی شده است.

واگذاری ۳۵۰ قطعه زمین به خانه اولی‌های روستایی استان اردبیل

وی اظهار کرد: در این قالب در هشت روستای استان اردبیل زمین ملی شناسایی و به بافت طرح هادی روستا الحاق شده تا در ساخت مسکن در اختیار اهالی همان روستا قرار گیرد و تاکنون ۳۵۰ قطعه به صورت رایگان در اختیار خانه اولی‌های روستایی قرار گرفته است.

کیخسروی اضافه کرد: روش بهره‌مندی از این زمین‌ها ثبت‌نام در سایت نهضت ملی مسکن و موجود بودن زمین در محل تقاضا و سکونت روستاییان خانه‌اولی است و با توجه به این که در مرحله اولیه اجرای این طرح قرار داریم، به مرور بر تعداد روستاها و بهره‌مندان این گونه زمین افزوده خواهد شد.

وی همچنین گفت: هم‌اینک اقدامات واگذاری زمین در هشت روستای استان اردبیل جریان دارد و به مرور در سایر روستاهای استان نیز مین واگذار شده و ساخت و ساز مسکن نیز بر اساس الگوی مسکن روستایی معیشت‌محور انجام می‌شود.




زندگی گونه آهوی مغان مستندسازی می‌شود

اردبیل – ایرنا – مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: فیلم مستند آهوی مغان با هدف حفاظت بیشتر از این گونه ارزشمند به مراحل پایانی خود نزدیک می‌شود.

حسن قاسم‌پور  در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این فیلم مستند با هدف معرفی گونه در حال احیای آهو در مغان و فرهنگ‌سازی برای حفاظت بیشتر از حیات وحش استان به‌ویژه این گونه ارزشمند در حال تولید است.

وی با اشاره به پیوند دیرینه آهوی دشت مغان با فرهنگ اصیل عشایر منطقه، بیان کرد: در این فیلم مستند سعی شده تمام مراحل این گونه ارزشمند، از انقراض آهو تا بازگشت آهو به طبیعت زیبای دشت مغان، در معرض نمایش علاقه‌مندان و مخاطبان قرار گیرد تا جلب مشارکت مردم به خصوص عشایر منطقه بیش از گذشته در حفاظت از این گونه شاخص و ارزشمند افزایش یابد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل خاطر نشان کرد: امیدواریم این مستند سرآغاز تولید آثار ارزشمند دیگری در حوزه حفاظت از محیط زیست استان باشد و قابلیت‌های بی‌نظیر دیگر مناظق ارزشمند اردبیل به تصویر کشیده شود.

وی اظهار کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان در سال ۱۳۸۹ با به ثبت رساندن منطقه حفاظت شده مغان و با فنس‌کشی محدوده‌ای به مساحت حدود ۴۰ هکتار در این منطقه در نزدیکی روستای “علملو” شهرستان پارس‌آباد نسبت به انتقال تعدادی آهو از دشت سهرین استان زنجان اقدام و به صورت نیمه‌طبیعی تصمیم به احیای آهوی دشت مغان کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با بیان اینکه در همان سال در مجموع ۶ راس آهو به سایت احیا و تکثیر مغان انتقال داده شد، اضافه کرد: در تیرماه سال۱۴۰۱ با رهاسازی تعداد ۱۹ راس آهو به زیستگاه‌های طبیعی، گام نهایی برای احیای این گونه منحصر بفرد برداشته شد.

قاسم پور با اشاره به اینکه منطقه حفاظت شده سایت آهوی مغان جزو یکی از بهترین سایت‌های سازگار با محیط زیست جهت احیای این گونه در کشور است، ادامه داد: سایت تکثیر آهوی مغان محل پرورش و نگهداری یکی از گونه‌های در معرض تهدید منطقه جایی است که بچه آهوها باید با اقدامات امنیتی مختلف از تهدید شکار حفاظت شوند و بتوانند نسل خود را احیا کرده و روزهای شیرین گشت و گذار گله‌ای را از نو زنده کنند.

وی با بیان اینکه طبق پایش‌های به عمل آمده حال عمومی آهوان و متولدین جدید خوب ارزیابی شده است، گفت: امروز طرح احیای آهوی مغان به عنوان یکی از بزرگ‌ ترین طرح زیست محیطی منطقه‌ای و ملی بعد از سال‌ها انتظار تحقق یافته است.

وی افزود: رهاسازی آهوان سایت مغان باعث توسعه صنعت گردشگری منطقه خواهد شد و سالانه هزاران نفر گردشگر از اقصی نقاط کشور از این منطقه بکر و دیدنی بازدید خواهند کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل از مردم، دوستداران طبعیت و جوامع محلی خواست، نگذارند زیبایی بیش از حد این گونه بلای جانش شود و گرفتار زخم‌های بی‌تدبیری و نابودی ناآگاهان گردد چرا که تهدید همچنان پابرجاست و وسوسه دیروز شکارچیان چندان افول نکرده است.

قاسم پور از همه به‌ویژه شکارچیان خواست وسوسه شکار و تخریب طبیعت زیست جانوران را از خود دور کرده و راه به خطا رفته را تکرار نکنند، تا آهوی زیبای مغان دوباره با طبیعت آشتی کرده و به دامن طبیعت برگردد و در زمین مادری خود بخرامد.

 

به گزارش ایرنا، مساحت کل منطقه حفاظت شده مغان ۳۵ هزار هکتار است که ۳۷ هکتار آن سایت احیا و تکثیر آهو بوده و فنس‌کشی شده و نصف سایت در محدوه جغرافیایی شهرستان پارس‌آباد و نصف دیگر آن در محدوه جغرافیایی شهرستان بیله‌سوار قرار دارد.

۱۰ درصد مساحت استان اردبیل و به عبارتی در مجموع ۴۵۶ هزار هکتار از مساحت استان تحت حفاظت محیط زیست است که از این میزان ۱۷۴ هزار هکتار از مساحت استان جزو مناطق حفاظت شده و ۲۸۲ هزار هکتار منطقه شکار ممنوع و ۱۵.۵ هکتارمعادن می‌باشد.

سه منطقه حفاظت شده در محدوده استان اردبیل واقع است، منطقه حفاظت شده آق‌داغ به مساحت ۹۳ هزار و ۸۰۰ هکتار در شهرستان خلخال ، منطقه حفاظت شده مغان در محدوده بیله‌سوار و پارس‌آباد مغان به مساحت ۳۵ هزار هکتار و منطقه حفاظت شده نئور به مساحت چهار هزار و ۲۰۰ هکتار که بخشی از منطقه وسیع حفاظت شده لیسار استان گیلان است.

کوه سبلان از ارتفاع سه هزار و ۶۰۰ متر به بالا و غار یخگان در محدوده شهرستان خلخال نیز جزو آثار طبیعی ملی ثبت شده استان اردبیل هستند.

همچنین پنج منطقه شکار ممنوع در استان برای حفظ گونه‌ها از خطر انقراض مشخص شده است، منطقه شکار ممنوع شورابیل در اردبیل با ۲۰۰ هکتار مساحت، گندیمن در مشگین‌شهر با ۳۰ هزار هکتار، دربند مشکول در گیوی با ۲۳ هزار هکتار، انزان در مشگین‌شهر به مساحت ۴۲ هزار و ۵۰۰ هکتار و خروسلو در بیله‌سوار به مساحت ۱۶ هزار و ۶۰۰ هکتار نیز جزو مناطق شکار ممنوع ثبت شده است.

در استان اردبیل بیش از ۲۵۷ گونه پرنده ، ۴۶ گونه پستاندار ، ۲۹ گونه خزنده ، ۷گونه دو زیست و ۱۸ گونه ماهی وجود دارد.

تنوع گیاهی استان اردبیل شامل یک هزار و ۲۰۰ گونه با ۴۰۰ گونه دارای ارزش دارویی ، ۹۸ گونه انحصاری و ۱۹ گونه نیز در معرض تهدید و آسیب است.




تعدد مدیریت منابع آب به کشاورزان مغان آسیب می زند

 نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل با بیان اینکه تعدد مدیریت منابع آب ضربه‌های مهمی به اهالی شمال استان می‌زند، گفت: عقل مدیریتی می‌گوید مدیریت کانال و سد، مثل کانال‌های دیگر کشور و مثل کشورهای دیگر باید در دست یک مجموعه واحد باشد.

به گزارش ایرنا؛ آیت الله سید حسن عاملی در خطبه های این هفته نماز جمعه اردبیل اظهار کرد: آقای رئیس جمهور روز یکشنبه از طریق فرودگاه پارس آباد به افتتاح سد قیزقلعه سی خواهد رفت. این سد انحرافی مثل سد خداآفرین از شاهکارهای بزرگ جمهوری اسلامی در منطقه ماست و سطح عظیمی از اراضی پایین دست با این آب زیر کشت می‌رود و ثروت عظیمی تولید و به تبع آن عزت اهالی به طور کامل تامین می‌شود.

وی ادامه داد: برای آوردن آب بر سر مزارع شرکت آب منطقه ای ۳۰ هزار میلیارد ریال صرف شده و اخیراً ۳۳ هزار میلیارد ریال نیز اضافه شده و در حال انجام است هفت هزار میلیارد ریال نیز تصویب شده است یعنی در مجموع شرکت آب منطقه‌ای ۷۰ هزار میلیارد ریال در این طرح هزینه کرده است.

آیت الله عاملی ادامه داد: از طرف وزارت جهاد کشاورزی هم تاکنون۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال هزینه شده و از صندوق نیز ۱۳هزار میلیارد ریال هزینه شده است.

وی ادامه داد: بنابراین در مجموع از طریق وزارت جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه ای ۱۰۰ هزار میلیارد ریال هزینه شده است و اگر هر دو را با قیمت روز حساب کنیم ۳۸۰ هزار میلیارد ریال تا کنون هزینه شده جای شکر است که پیشرفت کار ۸۴٪ بوده و امسال افتتاح خواهد شد.

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل ادامه داد: من از آقای رئیس جمهور می‌خواهم هنگام حرکت از اراضی مغان به طرف سد به اراضی پایین دست سد به چشم‌ دقت نگاه کند تا متوجه شود که اکثر این آب در اراضی استان اردبیل مورد استفاده قرار می‌گیرد و در نتیجه معقول نیست که مدیریت کانال‌ها و سد در دست دو استان باشد.

امام جمعه اردبیل افزود: با احداث سد و کانال ۴۲ هزار هکتار زمین زیر کشت می رود که ۳۸هزار هکتار آن در استان اردبیل و چهار یا پنج هزار هکتار در آذربایجان شرقی است و با این وضعیت آیا معقول است مدیریت و معیشت ۳۸ هزار هکتار و مدیریت بیش از ۳۰۰ هزار نفر که از این اراضی ارتزاق می کنند به استان دیگر سپرده شود؟

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه تعدد مدیریت ضربه‌های مهمی به اهالی شمال استان می‌زند،یاد آور شد: عقل مدیریتی می‌گوید مدیریت کانال و سد، مثل کانال‌های دیگر کشور و مثل کشورهای دیگر باید در دست یک مجموعه واحد باشد مسئولین وزارت نیرو با این اقدام اشتباه موجب اختلاف بین دو استان شده‌اند و دود اختلاف هم به چشم کشاورز می‌رود.

وی گفت: بارها مدیریت سد، آب را به عللی که ما نمی‌دانیم به حد کافی باز نکرده و موجب از بین رفتن محصول کشاورزان شده است این در حالی است که طبق قانون، کشاورزان با امور آب قرارداد بسته اند تا سر وقت به آنها آب تحویل دهد پول نیز پرداخت شده است ولی امور آب نمی‌تواند آب را تحویل دهد.

امام جمعه اردبیل با تاکید بر لزوم رفع این ناهماهنگی از سوی وزیر نیرو کشاورز گفت: من از تمام نمایندگان می‌خواهم با وحدت و درایت سریعاً این معضل را حل کنند.

خطیب نماز جمعه اردبیل در ادامه ضمن قدردانی از شرکت پرشور اهالی شمال استان در انتخابات مرحله دوم گفت: همچنین از دو بزرگوار که از سر تکلیف، خود را در معرض انتخابات قرار دادند تشکر می کنم به نماینده منتخب تبریک و برای عزیز دیگرمان توفیق خدمت در عرصه های حساس دیگر را دارم از مسئولین ارشد استان می خواهم با حل مشکلات منطقه نمایندگان را به سنگر اصلی خودشان که قانون گذاری و نظارت آرمانی است سوق دهند.

آیت الله عاملی در ادامه پخش شدن بذر نامرغوب و هزینه سنگین کشاورزان برای سموم و عدم تاثیر سموم ، کمبود آب، بیمه محصولات کشاورزی، حل مشکلات سند عشایر و واگذاری زمین به دیگر حائزین شرایط عشایر در محدوده هر دو شرکت پارس و مغان تلاش برای احیای حقابه مغان و در نتیجه اعطای مجوز کشت دوم به کشاورزان و تسریع در راه سازی در شمال و جنوب استان از جمله راه کلور و درام را از جمله مسائل مبتلا به مردم شمال و جنوب استان ذکر کرد.

وی افزود: شهرستان شدن جعفرآباد دیر یا زود اعلام خواهد شد ولی چقدر شایسته بود که مسئولین استانی مقدمات کار را فراهم می کردند تا رئیس جمهور که به مغان می آید در عرض چند دقیقه با اعطای امتیاز شهرستان، اهالی را غرق در سرور و خوشحالی می کرد.

معوقات رتبه بندی معلمان پرداخت شود

آیت الله عاملی در بخش دیگری از خطبه ها خاطر نشان کرد: از رئیس جمهور محترم می‌خواهم به وزیر آموزش و پرورش دستور دهد هرچه سریع‌تر معوقات رتبه‌بندی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ فرهنگیان را پرداخت نماید.

وی گفت: به نظر می‌رسد وزیر آموزش و پرورش از مشکلات معیشتی معلمین عزیز اطلاع ندارد و الّا ساکت نمی‌نشست این گونه برخورد با قشری که کل جامعه کنار سفره آنهاست در شأن جمهوری اسلامی نیست.

اسرائیل جز زبان زور نمی فهمد

آیت الله عاملی در بخش دیگر از سخنان خود گفت: این هفته اسرائیل چراغ سبز به لبنان نشان داده که دوباره حدود مرزی را باز تعریف کنیم و اراضی اشغال شده لبنان به خود لبنان عودت داده شود این اقدام نشان می‌دهد که اسرائیل فقط زبان جنگ و قدرت را می‌فهمد و از راه دیگر هیچ وقت زیر بار حق نمی‌رود.

خطیب نماز جمعه اردبیل اضافه کرد: اگر آزادی اراضی لبنانی اتفاق بیفتد قطعاً سوریه نیز مسیر حزب الله را جهت آزادی جولان و سایر اراضی اشغال شده خود طی خواهد کرد نکته جالب این است که بعضی از گروه‌های معاند و مزدور در لبنان که با حزب الله مخالف بودند با اعلام این خبر در محاق رفته‌اند و حزب الله جایگاه عظیمی در لبنان پیدا کرده است.

نشست سران کشورهای عربی در منامه سراسر ننگ و عار بود

عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین گفت: این هفته سران کشورهای عربی در منامه بحرین اجتماع و برای مشکل اصلی عالم اسلام یعنی فلسطین نسخه و راه حل نوشتند! این کنفرانس ، ظهور ذلّت فوق العاده بود تا حال دولت‌های عربی این گونه ذلیل نشده بودند و ملت‌های عربی می‌گویند ای کاش این کنفرانس برگزار نمی‌شد.

وی این نشست را سر تا پا ننگ و عار و رسوایی کامل ارزیابی کرد و گفت: نشست سران عرب در منامه بحرین معلوم کرد که چرا امت به این حالت ذلت رسیده است کشورهای عربی در منامه حماس و جهاد اسلامی را تروریست معرفی و طوفان‌الاقصی را محکوم کردند! مخصوصاً محمود عباس که دست نشانده اسرائیل و هم نوا با بلینکن است بدترین اهانت را به حماس کرد! هرچند ۱۲ رئیس جمهور عربی به این کنفرانس ذلت و خیانت نیامده بودند ولی همه نماینده فرستاده بودند.

وی ادامه داد: تمام جزئیات این کنفرانس را آمریکا و اسرائیل تنظیم کرده بودند حتی بیانیه آخر آن نیز توسط اسرائیل تنظیم شده بود بحرین جزو کشورهای عربی است که با اسرائیل سازش کرده و فرش قرمز به سران اسرائیل پهن کرده است.

امام جمعه اردبیل با تبیین چرایی برگزاری این کنفرانس در زمان فعلی گفت: تمام ملت‌های عرب به این کنفرانس اعتراض و مدح عظیمی از حماس، جهاد اسلامی، یمن، عراق ، حزب الله و ایران کردند ایران با ایستادن در کنار مسلمانان فلسطینی تمام قلب‌های کشورهای عربی و اسلامی را تسخیر کرده است.

خیانتهای دولتهای عربی و اسلامی اسرائیل را بر مقدرات فلسطین مسلط کرده است

وی با بیان اینکه در گذشته نیز خیانت‌های دولت‌های عربی و اسلامی اسرائیل را بر مقدرات فلسطین و منطقه مسلط کرده است،اضافه کرد: رئیس بنیانگذار حکومت فعلی عربستان در سال ۱۹۴۶ گفت: “وهبنا فلسطین لمساکین الیهود “!( ما فلسطین را به مساکین و بیچارگان یهود هدیه دادیم ! ).

آیت الله عاملی گفت: یک کشور اسلامی در غائله سوریه میلیاردها دلار پول خرج کرد تا حداقل یک قطعنامه علیه سوریه از سازمان ملل بگیرد اما تا حال یک دلار به نفع فلسطین خرج نکرده است آخوندهای درباری نیز نقش بسیار ویژه در تثبیت نظام صهیونیستی داشتند.

خطیب جمعه اردبیل افزود: خداوند گاهی بعضی از انسان‌ها را برای کار مهمی انتخاب می‌کند این توفیق بزرگی است وقتی او کوتاهی می‌کند او را کنار می‌زند و کس دیگری را برای آن کار مهم انتخاب شده است.

وی در پایان افزود: عجیب است که وهابی‌ها در تفاسیر خود در ذیل آیات قران به این روایات نبوی متعرض نمی‌شوند با اینکه این روایات در جوامع روایی خودشان نقل شده است از همین جا معلوم می شود که وهابیت جزو اهل سنت نیستند و سنت را دل بخواهی انتخاب می‌کنند.

امام جمعه اردبیل در پایان گفت: از همه عجیب‌تر روایت امیرالمومنین علیه السلام است که خطاب به عرب آن زمان فرمود: ” سوگند به خدایی که دانه را شکافت و مخلوقات را آفرید زمانی خواهد آمد که ایرانیان برای بازگرداندن شما به دین اسلام با شما به جنگ بر خواهند خواست همچنان که شما آنها را با جنگ مسلمان کردید.




 سلطان جعل بازار زمین اردبیل بازداشت شد

 معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اردبیل اعلام کرد: جاعل و کلاهبردار حرفه‌ای متواری که با قراردادهای جعلی زمین و مسکن، فروش زمین‌هایی که وجود خارجی ندارد و یا به نام تعاونی‌های واهی و منحل شده اقدام به کلاهبرداری از افراد زیادی نموده بود، با دستورات ویژه دادستان اردبیل بازداشت شد.

به گزارش  مرکز رسانه دادستانی اردبیل حسین سالاری با اعلام این خبر اظهار کرد: چند روز قبل و همزمان با اجرای عملیات شناسایی و پلمب دفاتر غیرمجاز مشاورین املاک، نامبرده متواری و از محل فعالیت وی حجم زیادی از قراردادها و اوراق جعلی، مهرهای متعدد بنام تعاونی‌ها و بنگاه‌های املاک و همچنین اسناد و مدارک دولتی کشف و ضبط شده بود.

معاون دادستان اردبیل اضافه کرد: این متهم که گفته می‌شود بزرگترین جاعل و کلاهبردار بازار زمین و مسکن اردبیل است، طی اشراف اطلاعاتی ضابطین دادستانی و برابر نظارت و دستورات ویژه صادره، در مخفیگاهی در یکی از شهرهای استان شناسایی و دستگیر شد.

طی هفته های اخیر دادستان اردبیل مبارزه بی امانی را با کلاهبرداران حوزه زمین و مسکن آغاز کرده و در این راستا تعداد زیادی از مشاورین املاک غیر مجاز پلمب و از ادامه فعالیت آنان جلوگیری شد.




نخستین جشنواره استانی روایت تحول خرداد ماه سال جاری برگزار می‌شود

دبیر شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان اردبیل از برگزاری نخستین جشنواره استانی جهاد تبیین و اطلاع‌رسانی هنرمندانه در خرداد سال جاری با محوریت ارزیابی و تقدیر از اقدامات شاخص روابط عمومی‌ها و رسانه‌های استان خبر داد.

 امیررضا سعیدی در نشست اعضای هیأت‌رئیسه شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان با اعلام این خبر اظهار کرد: هیأت داوری این جشنواره متشکل از اعضای حقیقی منتخب و برخی از اعضای شورای اطلاع‌رسانی، شورای هماهنگی روابط عمومی‌ها و خانه مطبوعات مشخص شده است و در روزهای آتی فراخوان آن منتشر خواهد شد.

دبیر شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان اردبیل همچنین گفت: برنامه مدونی برای جهش فعالیت‌های روابط عمومی‌ها در استان اردبیل به کمک فعالان این عرصه و اعضای هیأت‌رئیسه شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان تدوین شده است و پس از بررسی‌های نهایی، به‌زودی برای اجرا ابلاغ خواهد شد.

سعیدی ادامه داد: ارزیابی عملکرد روابط عمومی‌ها و همچنین فعالیت‌های رسانه‌ای مدیران به‌طور مستمر در حال انجام است و برنامه‌ریزی‌ها بر همین اساس برای تقویت و رشد مضاعف کیفیت و کمیت اقدامات خواهد بود.

معاون روابط عمومی، تشریفات و امور بین‌الملل دفتر استاندار اردبیل گفت: شبکه‌سازی، استفاده از ظرفیت‌های نوین حوزه اطلاع‌رسانی و تقویت زیرساخت و نرم‌افزار روابط عمومی‌ها، از اولویت‌های اصلی شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان اردبیل است.

وی افزود: در راستای رشد تخصصی و فنی مجموعه‌ها نیز به‌طور مستمر دوره‌های آموزشی با حضور مدرسان ملی برگزار خواهد شد و حداقل هر ماه یک رویداد کارگاهی تخصصی برای روابط عمومی‌ها در نظر گرفته شده است.

دبیر شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان اردبیل تصریح کرد: فعال‌سازی شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان اردبیل به‌همت هیأت‌رئیسه این شورا در حال انجام بوده و تلاش بر این است با تدوین و ابلاغ سند تحول، نقش روابط عمومی‌ها پررنگ‌تر و برخی موانع و مشکلات نیز توسط دستگاه‌های اجرایی مرتفع شود.




بیست و ششمین دوره جشنواره خیرین مدرسه‌ساز استان اردبیل برگزار شد

بیست و ششمین دوره جشنواره خیرین مدرسه ساز استان اردبیل  با حضور ده‌ها نفر از نیک اندیشان از سراسر کشور برگزار شد و هر کدام از خیرین شرکت کننده هزینه ساخت و تجهیز مدرسه را در این استان متقبل شدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در این آیین، اقدامات خیرین مدرسه ساز در استان اردبیل طی سال‌های گذشته و به خصوص یک سال اخیر به همراه کمبود موجود در فضاهای آموزشی استان تشریح شده و تعدادی از خیرین مدرسه ساز استان نیز تجلیل شدند.

خبرین بیش از ۱۸۰۰ کلاس درس در استان اردبیل ساخته‌اند

رییس مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان اردبیل در این جشنواره، وضعیت کنونی فضاهای آموزشی این استان را اسفبار خواند و گفت: هم اینک شهرستانهای اردبیل، مشگین شهر و پارس آباد با کمبود جدی فضای آموزشی مواجه هستند.

جواد قرآن نویس با بیان این که بودجه دولت برای رساندن سرانه فضای آموزشی ۲ متر مربعی این شهرستانها به میانگین فضای آموزشی هشت متر مربعی کشور کافی نیست، افزود: خیرین مدرسه ساز برای جبران این کمبود، می توانند نقش اساسی ایفا کنند.

وی بیان کرد: خیرین مدرسه ساز تاکنون ۴۴۸ مدرسه با بیش از یک هزار و ۸۰۰ کلاس درس در استان اردبیل احداث کرده و در اختیار علم آموزان قرار داده اند و این روند همچنان ادامه دارد.

رییس مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان اردبیل اظهار کرد: در صورت اجرای طرح های مدرسه سازی پیش بینی شده، در مدت سه سال می‌توان با احداث ۲ هزار کلاس درس جدید با مشارکت خیرین، سرانه فضای آموزشی این استان را به میانگین کشوری ارتقا داد.

استان اردبیل در زمینه فضای آموزشی کمبود جدی دارد

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز در این جشنواره، لازمه تحقق شعار ایران قوی را داشتن مدرسه، کلاس معلم قوی دانست و گفت: برای رسیدن به این هدف لازم است که فضای آموزشی استاندارد در اختیار نظام آموزشی استان قرار گیرد.

کلام الله صفری معلم، تجهیزات و امکانات و فضای آموزشی استاندارد را سه رکن اساسی تعلیم و تربیت خواند و افزود: استان اردبیل در زمینه فضای آموزشی کمبود جدی دارد و وضعیت این استان در این زمینه وحشتناک است.

وی خواستار مشارکت خیرین برای جبران و تامین فضای آموزشی مورد نیاز استان اردبیل شد و بیان کرد: دانش آموزان استان اردبیل در زمینه استعداد در رتبه پنجم کشوری قرار دارند ولی به علت نبود فضای آموزشی، تراکم بالای کلاسهای درس و نبود تجهیزات کافی و استاندارد، این استان در زمینه قبولی کنکور و میانگین نمرات درسی در رتبه های آخر کشوری قرار دارد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل تراکم دانش آموزان در مدارس این استان را بسیار بالا عنوان کرد و گفت: امیدواریم با همت دولت و اقدام خیرخواهانه خیرین مدرسه ساز، نیاز ضروری این استان در زمینه فضای آموزشی جبران شود.

وی اضافه کرد: استان اردبیل برای رسیدن به میانگین کشوری زمینه سرانه فضای آموزشی نیازمند احداث ۲ هزار کلاس درس جدید است و بر این اساس، عملیات احداث ۳۵۰ کلاس درس در سال جاری کلید خورده است.

صفری افزود: عملیات ساخت ۷۵ کلاس درس در ایام قبل از عید نوروز در این استان آغاز شده و به زودی عملیات ساخت ۷۵ کلاس درس نیز به زودی شروع می شود و به تدریج ساخت ۳۵۰ کلاس درس برنامه ریزی شده تا آخر سال شروع خواهد شد.

استان اردبیل نیازمند ۲ هزار کلاس درس جدید است

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل نیز در این جشنواره گفت: این استان برای رسیدن به میانگین فضای آموزشی کشور نیازمند احداث ۲ هزار کلاس درس جدید است.

بهزاد محمدی خلفلو بر ضرورت تامین کمبود فضای آموزشی استان تاکید کرد و افزود: بر اساس برنامه تدوین شده ۵۰۰ کلاس درس از این ۲ هزار کلاس درس مورد نیاز با تامین اعتبار دولتی از محل منابع اعتبارات ملی و استانی در مدت سه سال احداث می‌شود.

وی با اشاره به توافق اولیه برای احداث ۵۰۰ کلاس دیگر مورد نیاز استان اردبیل از محل اقدام خیرخواهانه خیرین مدرسه‌ساز بیان کرد: مقدمات ساخت ۱۰۰ کلاس درس توسط خیرین طی در سال جاری فراهم شده است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل اظهار کرد: یک هزار کلاس درس مورد نیاز دیگر استان نیز از محل اعتبارات طرح مولدسازی و فروش اموال و املاک آموزش و پرورش تامین اعتبار شده و احداث خواهد شد و برای این منظور کارهای فنی احداث این کلاس‌ها در حال طرحی مراحل مقدماتی است.

وی همچنین با اشاره به امضای تفاهم‌نامه احداث ۴۰۰ کلاس درس در استان اردبیل با مشارکت قرارگاه امام حسن (ع) اضافه کرد: عملیات احداث ۸۸ کلاس درس در قالب این قرارداد تا یک ماه دیگر آغاز می‌شود.

محمدی گفت: سیاست دولت تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است و به همین علت کار خیرین مدرسه‌ساز و موسسات و سازمان‌های ایفا کننده نقش مسئولیت اجتماعی در ساخت مدارس جدید بسیار ارزشمند است چرا که اکنون همین مورد، تنها منبع تامین اعتبار و ساخت فضای آموزشی جدید در استان اردبیل است.

به گزارش ایرنا، در سال تحصیلی جاری بیش از ۲۶۵ هزار دانش‌آموز در ۱۱ هزار و ۸۰۰ کلاس درس و با راهنمایی و هدایت ۱۸ هزار و ۵۰۰ معلم و فرهنگی مشغول تحصیل هستند ولی به گفته کلام‌الله صفری ، مدیرکل آموزش و پروش استان اردبیل به علت افزایش شمار دانش‌آموزان و فرسوده بودن تعدادی از مدارس موجود، این استان نیاز به ۶ هزار و ۸۰۰ کلاس درس جدید دارد.

به گفته مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل، پنج شهرستان اردبیل، پارس‌آباد، اصلاندوز، خلخال و مشگین‌شهر در استان اردبیل در وضعیت بحرانی تامین فضای آموزشی قرار دارند و سرانه فضای آموزشی در آنها پایین‌تر از میانگین کشوری است.

سرانه فضای آموزشی در استان اردبیل ۴.۲ متر مربع و حدود یک متر مربع کمتر از میانگین کشوری اعلام شده، این در حالی است که سرانه فضای آموزشی در شهرستان اردبیل که پذیرای نیمی از جمعیت ۲۶۵ هزار نفری دانش‌آموزان استان می‌باشد، کمتر از ۲ متر مربع است.

۲ نوبته شدن مدارس، تراکم بالای برخی کلاس‌های درس و نیز بروز مشکل در تامین معلم و مربی آموزشی از جمله عوارض کمبود فضای آموزشی در استان اردبیل ذکر شده است.




تعویض شناسنامه‌های جلد قرمز در استان اردبیل آغاز شد

اردبیل – ایرنا – مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل از آغاز طرح تعویض شناسنامه های جلد قرمز خبر داد و گفت: ۴۵۰ شناسنامه جلد قرمز در این استان تعویض و مکانیزه خواهد شد.

وحید خلوصی  افزود: طبق اعلام سازمان ثبت احوال امسال ۳۴ میلیون شناسنامه دست نویس و جلد قرمز در سراسر کشور تعویض می شود که با احصای سهم اردبیل، ۴۵۰ هزار شناسنامه دست‌نویس و جلد قرمز در این استان تعویض و مکانیزه خواهد شد.

وی اظهار کرد: براساس توافق سازمان ثبت احوال با شرکت ملی پست اقدامات اولیه برای تعویض شناسنامه در دفاتر پیشخوان و پس از داده‌آمایی و احراز دقیق اطلاعات و تأیید آن در ثبت احوال چاپ و از طریق پست به آدرس درخواست کنندگان ارسال خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه زیرساخت لازم برای اجرای این طرح در استان اردبیل فراهم شده است، بیان کرد: دفاتر پیشخوان در نقاط مختلف استان برای دریافت درخواست تعویض شناسنامه آمادگی کامل دارند.

مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل از متقاضیان تعویض شناسنامه خواست، قبل از هر چیز اول باید آدرس خود را از طریق سامانه سهیم به روز رسانی کنند و بعد از آن برای تعویض شناسنامه های قدیمی به دفاتر پیشخوان مراجعه نمایند.

خلوصی تاکید کرد: دفاتر پیشخوان مکلف هستند قبل‌ از اخذ درخواست متقاضیان، از صحت آدرس مراجعین اطمینان و در صورت مغایرت، آدرس جدید محل سکونت آنها را از طریق سامانه ncr.ir یا sahim.ir اصلاح و به روز رسانی کرده و پس از آن نسبت به ثبت درخواست تعویض شناسنامه افراد اقدام کنند.

وی با بیان اینکه شناسنامه های دست نویس و قدیمی تا پایان امسال اعتبار دارند، اضافه کرد: امیدواریم دارندگان شناسنامه های دست نویس و قدیمی در اسرع وقت نسبت به تعویض شناسامه قدیمی اقدام و شناسنامه مکانیزه دریافت کنند.

وی با بیان اینکه شناسنامه های جدید مطابق با داده های پایگاه اطلاعاتی جمعیتی و با عکس جدید صادر خواهد شد، ادامه داد: این طرح با هدف جلوگیری از سوءاستفاده های احتمالی از شناسنامه‌های دست‌نویس و قدیمی اجرا می شود.

مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل با بیان اینکه شناسنامه مرجع احراز هویت افراد است، گفت: امکان جعل و تحریف در شناسنامه های جدید و مکانیزه وجود ندارد.

 




تکمیل پایاب گیوی؛ نقطه آغازین تحول و جهش تولید در شهرستان کوثر

اجرای شبکه آبیاری و زهکشی گیوی با تامین اعتبارات لازم از محل‌های مختلف در چند سال اخیر سرعت گرفته و تکمیل و بهره‌برداری آن ضمن ایجاد تحول اقتصادی در شهرستان کوثر ، جهش تولید محصولات زراعی و باغی را در جنوب استان به دنبال خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان کوثر در جنوب استان اردبیل ظرفیت‌های بی‌بدیلی در حوزه کشاورزی دارد. طی سال‌های اخیر بخش کشاورزی استان اردبیل شاهد رونق بوده و علاوه بر تولید انواع صیفی‌جات در حوزه محصولات باغی هم توانسته با برندسازی و تولید میوه “به” چشم‌اندازهای جدید و روشنی در عرصه اقتصادی ایجاد کند.

در این راستا و با هدف تامین آب پایدار برای این بخش سد گیوی در دولت سیزدهم آبگیری شد.در عین حال احداث شبکه آبیاری و زهکشی سد گیوی بعد از آبگیری اولیه از سال ۹۶ با تامین اعتبار از محل ماده ۵۶ با احداث ۲ تونل آغاز شد و در چهارچوب این عملیات، حفاری تونل یک و تونل دوم از ورودی و خروجی، لوله‌گذاری بخش قابل اجرا در حد فاصل بعد از تونل دوم ، حمل ۲۶ شاخه لوله فلزی یک هزار و ۶۰۰ میلیمتر باقیمانده سامانه خط انتقال موجود در کارخانه پرشین پایپ، تهیه و خرید لوله‌های مورد نیاز شبکه با اولویت (سوره برق –فاراب) به مساحت یک هزار و ۸۰۰ هکتار از جمله اقدامات در دست اجرا در سامانه و شبکه آبیاری گیوی است.

از مهم‌ترین طرح‌های در دست اجرا در این شبکه، اجرای سامانه خط انتقال به طول هفت هزار و ۴۲۰ متر است که چهار هزار و ۷۲ متر آن تاکنون لوله‌گذاری شده و سه هزار و ۳۴۸ متر دیگر هم در آینده اجرا می‌شود و از یک هزار و ۳۷۷ متر تونل هم تاکنون ۶۱۲ متر آن حفاری شده است.

بنا به اعلام مسئولان شرکت آب منطقه‌ای اردبیل، با اجرای شبکه آبیاری و زهکشی گیوی سه هزار هکتار از اراضی زراعی شهرستان کوثر و یک هزار و ۲۰ هکتار باغات این شهرستان زیرپوشش آبی می‌رود.

با اجرای شبکه آبیاری و زهکشی گیوی سه هزار هکتار از اراضی زراعی شهرستان کوثر و یک هزار و ۲۰ هکتار باغات این شهرستان زیرپوشش آبی می‌رود.

مشخصات فنی سد و شبکه گیوی

حجم کل مخزن سد گیوی۵۷ میلیون متر مکعب و حجم تنظیمی آن ۷۶ میلیون متر مکعب با ۱۰۲ متر ارتفاع است. این سد روی رودخانه گیوی چایی از نوع خاکی سنگ ریزه‌ای با هسته رسی احداث و حجم مفید آن ۵۳ میلیون مترمکعب احداث شده است.

طول کلی شبکه سامانه انتقال آب به طول کلی ۱۰.۶۱ کیلومتر شامل لوله‌های فولادی به طول ۴.۱۵ کیلومتر از سایزهای ۴۰۰-۱۶۰۰ میلیمتر، جی آر پی ۹.۲۳ کیلومتر از سایز ۴۰۰-۹۰۰ میلیمتر و پلی‌اتیلن ۸.۲۱ کیلومتر از سایز ۹۰-۷۱۰ میلیمتر می‌باشد.

این سد روی رودخانه گیوی‌چای در پنج کیلومتری شرق شهرستان گیوی احداث شده و دارای ارتفاع ۸۹ متر از کف رودخانه و ۷۰ میلیون متر مکعب ظرفیت ذخیره آب است.

 

سه هزار هکتار از اراضی دیم شهرستان کوثر زیر کشت آبی می‌رود

در سال‌های گذشته با وجود پیگیری‌های مسئولان، تکمیل شبکه آبیاری و زهکشی گیوی به دلیل نبود اعتبارات به تاخیر افتاده بود که در جریان سفر رئیس‌جمهور به استان اردبیل ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار به این طرح اختصاص داده شد تا خط انتقال سد گیوی در زمان مقرر به بهره‌برداری برسد.

به گفته علی حیدری اناری ، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل، با تکمیل سامانه انتقال آب و شبکه آبیاری و زهکشی گیوی سه هزار هکتار از اراضی دیم شهرستان کوثر زیر کشت آبی می‌رود.

وی با تشریح روند عملیات اجرایی سامانه انتقال آب شبکه گیوی در شهرستان کوثر اظهار کرد: عمده عملیات اجرایی شبکه آبیاری گیوی مربوط به حفاری ۲ تونل به طول ۱.۵ کیلومتر است که عملیات حفاری تونل اول در سال گذشته به اتمام رسید و حفاری تونل دوم هم در حال اجرا است.

وی افزود: به منظور تسریع در انجام کار، عملیات حفاری تونل دوم از ۲ مسیر ورودی و خروجی اجرا می‌شود که تاکنون ۲۰۵ متر پیشروی داشته و مابقی هم به زودی به اتمام خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل با تاکید بر لزوم استفاده از ابزارهای جدید و راهکارهای علمی در تکمیل نواقص سد و شبکه گیوی گفت: با رفع نواقص موجود و تکمیل طرح شاهد رونق تولید و اشتغال و همچنین تامین آب کشاورزی به میزان سه هزار هکتار در شهرستان کوثر خواهیم بود.

علی حیدری اناری در خصوص هزینه‌های صرف شده برای اجرای این پروژه گفت: اعتبار تخصیص یافته برای سد و شبکه گیوی یک هزار میلیارد ریال است که تاکنون مبلغ ۶۰۰ میلیارد ریال جهت اتمام عملیات اجرایی این طرح جذب و هزینه شده است.

وی با بیان اینکه ارزش به روز و فعلی طرح سد و سامانه انتقال آب گیوی بیش از ۶ هزار میلیارد ریال محاسبه و برآورد می‌شود، افزود: با تکمیل طرح سامانه انتقال آب و شبکه آبیاری و زهکشی گیوی آب سه هزار هکتار از اراضی دیم و ۲ هزار هکتار از باغات منطقه تامین می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان اردبیل ادامه داد: عمده عملیات اجرایی شبکه آبیاری گیوی مربوط به حفاری ۲ تونل به طول ۱.۵ کیلومتر است که عملیات حفاری تونل اول در سال گذشته به اتمام رسید و حفاری تونل دوم هم در حال اجرا بوده و تاکنون ۲.۱ کیلومتر تونل هم حفاری شده است.

حیدری اناری همچنین با اشاره به اختصاص اعتبار از محل ماده ۵۶ به شبکه گیوی افزود: در دولت سیزدهم یک هزار و ۱۲۰ میلیارد ریال اعتبار از محل ماده ۵۶ به اجرای سامانه انتقال شبکه گیوی اختصاص یافت که منجر به پیشرفت قابل توجه طرح شده و نیاز است برای تکمیل به موقع این طرح، منابع مورد نیاز از محل‌های مختلف اختصاص داده شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل در ادامه تکمیل سد گیوی، سامانه انتقال آب شبکه گیوی و اجرای شبکه آبیاری و زهکشی را سه بخش مهم این طرح بزرگ عمرانی ذکر کرد و گفت: عملیات اجرایی سد گیوی در سال ۹۶ به اتمام رسید و کارهای باقی مانده آن مربوط به خرید و تملک اراضی بوده است که در یک سال اخیر بیش از ۸۰ درصد محدوده مخزن آزادسازی شده و در سال ۱۴۰۱ هم عملیات آبگیری در این سد شروع شده است.

تامین منابع مالی شبکه گیوی از فایناس داخلی

از سال گذشته تاکنون مجوز ماده ۵۶ فاینانس داخلی و تبادل قرارداد با بانک کشاورزی در خصوص پرداخت مبلغ ۲ هزار و ۱۲۸ میلیارد ریال اعتبار و قسط اول و دوم فایناس از بانک کشاورزی به مبلغ یک هزار و ۵۶ میلیارد ریال اخذ شده است.

دانش ستاری ، نماینده مجری طرح‌های توسعه منابع آبی جنوب استان اردبیل در این باره گفت: عملیات اجرایی سد گیوی که از سال ۸۳ شروع شده بود، پس از ۱۳ سال در سال ۹۶ آبگیری شد و بعد از آبگیری اجرای شبکه آبیاری و زهکشی در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه عملیات احداث و تکمیل بدنه سد تمام شده و کارهای جانبی آن مانده است ، ادامه داد: کل ظرفیت سد ۴۳ میلیون متر مکعب است که ۲۰ میلیون متر مکعب آن مربوط به صنعت ، سه میلیون متر مکعب مربوط به آب آشامیدنی و ۲۰ میلیون متر مکعب دیگر مربوط به کشاورزی است.

ستاری اظهار کرد: طرح سد و شبکه آبرسانی گیوی از جمله طرح‌های منتخب برای تامین مالی خارجی در جنوب استان است که به خاطر پیشرفت فیزیکی، فعال بودن کارگاه و سنخیت با تجارب قبلی سرمایه‌گذار مورد توجه ویژه قرار دارد.

بر اساس این گزارش ، سدها به مثابه یک واحد تولیدی به شمار می‌رود که معمولا برای ساخت آنها هزینه‌های کلانی صرف می شود ، بدیهی است بازگشت سرمایه و استفاده بهینه از منابع صرف شده زمانی امکان‌پذیر است که آب ذخیره شده در مخزن با کمترین هدررفت به اراضی و مزارع پایاب سد رسیده و در بازه زمانی مشخص در عرصه افزایش تولیدات بخش کشاورزی جنوب استان ظهور و بروز داشته باشد.

از همین رو در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به سال جهش تولید با مشارکت مردم مزین شده است، انتظار می‌رود با تخصیص منابع مورد نیاز و تسریع در عملیات تکمیل شبکه، زمینه نقش‌آفرینی کشاورزان شهرستان کوثر در تحقق شعار سال را فراهم کرد.




جنجال بر سر تست دوپینگ از رونالدو و یارانش

حضور کمیته کنترل ضد دوپینگ فدراسیون فوتبال عربستان در مقر باشگاه النصر برای بررسی برخی از بازیکنان و ستاره های خارجی این تیم چند روز مانده به آغاز دربی حساس شهر ریاض مقابل الهلال، جنجال گسترده ای را در فوتبال این کشور به وجود آورد.

علی العنزی روزنامه نگار ورزشی نزدیک به باشگاه النصر عربستان تایید کرد که کمیته ضد دوپینگ، کریستیانو رونالدو و هموطنش اوتاویو را احضار کرده است تا قبل از دربی ریاض، آنها را از نظر میزان مصرف استروئید معاینه کند.

البته ساعتی بعد، متعب بن عبدالله، خبرنگار رسانه سعودی 360 و عضو فدراسیون رسانه های ورزشی عربستان مدعی شد که آمار بازیکنان احضار شده النصر بیشتر است و علاوه بر رونالدو و اوتاویو، نفرات دیگری چون سادیو مانه، داوید اوسپینا، عبدالله الخیبری، علی لاجامی، عبدالرحمن غریب و أیمن یحیی نیز احضار شده اند.




امروز و فردا؛ رگبار و رعد و برق در اغلب مناطق کشور

 سازمان هواشناسی اعلام‌کرد: امروز (چهارشنبه) و فردا در اغلب مناطق کشور افزایش ابر، رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک و در نقاط مستعد بارش تگرگ پیش بینی می‌شود.

به گزارش سازمان هواشناسی، امروز و فردا این شرایط جوی در مناطقی از اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان، یزد، شمال سمنان، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، اصفهان، کرمان، فارس، بوشهر، نیمه شمالی آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی و ارتفاعات زنجان، قزوین، البرز و تهران مشاهده می‌شود.

جمعه در مناطقی از شمال غرب، استان‌های ساحلی دریای خزر، شمال شرق، شرق، جنوب، جنوب شرق و ارتفاعات و دامنه های جنوبی در امتداد رشته کوه البرز و نقاطی از مرکز، رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید پیش بینی می‌شود که طی این روز شدت بارش در شمال شرق و نوار شمالی کشور است.

شنبه در نوار شمالی و برخی مناطق نوار شرقی کشور بارش و وزش باد شدید انتظار می‌رود.

یکشنبه بارش در سواحل غربی دریای خزر و شمال غرب کشور تشدید شده و در دامنه های جنوبی البرز، نوار شرقی و بخش‌هایی از مرکز کشور نیز رگبار و رگبار و رعد و برق گاهی همراه با وزش باد شدید پیش بینی می‌شود.

خلیج فارس و تنگه هرمز طی پنج روز آینده، دریای عمان شنبه و یکشنبه و دریای خزر از شنبه تا دوشنبه مواج است.