1

توصیه‌های رئیس اورژانس اردبیل به خانواده‌ها برای چهارشنبه آخر سال

 رئیس مرکز اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با بیان اینکه استان اردبیل در زمینه آسیب‌های چهارشنبه آخر سال در رتبه دهم کشوری قرار دارد، به خانواده‌ها توصیه کرد که در کنار فرزندان خود باشند و ضمن مشارکت در شادی فرزندان، مانع از بروز حوادث و اتفاقات ناخواسته شوند.

دکتر سعید مهری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تشریح تدابیر و تمهیدات دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در خصوص چهارشنبه آخر سال اظهار کرد: چهارشنبه سوری بر اساس سنت ما یکی از روزهای جشن و سرور و شادی است اما متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد رواج استفاده از نواع مواد محترقه خطرناک در این روز و روزهای منتهی به آن هستیم که نتیجه آن آسیب‌های جسمی به شهروندان به ویژه نوجوانان و جوانان است.

وی اضافه کرد: از همین رو چهارشنبه آخر سال به توجه به حوادثی که رخ می‌دهد به جای پریدن از روی آتش به عنوان “پریدن از روی حادثه” نامگذاری می‌کنیم.

رئیس مرکز اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت و درمانی استان اردبیل اضافه کرد: سال گذشته در کل کشور چهار هزار و ۳۰۰ نفر در چهارشنبه آخر سال دچار حادثه شدند که سهم استان اردبیل از این تعداد ۱۶۷ نفر بود که دچار آسیب‌هایی به دست، چشم و صورت خود شدند که متاسفانه باید تا آخر سال با عوارض و پیامدهای آن درگیر باشند.

دکتر مهری با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد این آسیب‌ها در روز چهارشنبه سوری و بقیه در سایر روزهای اسفند ماه اتفاق افتاده است، یادآور شد: ۸۰ درصد آسیب‌دیدگان مرد و ۲۰ درصد زن بودند ، همچنین ۶۶ درصد از افراد آسیب‌دیده کسانی بوند که مواد محترقه استفاده می‌کردند، بقیه عابران پیاده‌ای بودند که ناخواسته دچار حادثه شدند.

رئیس مرکز اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اضافه کرد: ۴۵ درصد از افراد آسیب‌دیده در رده سنی ۶ تا ۱۸ سال قرار داشند و این موضوع وظیفه رسانه‌ها ، والدین و مسئولان مرتبط را در جهت آگاهی‌بخشی به جوانان و نوجوانان و مراقبت از آنها دوچندان می‌کند.

وی با بیان اینکه استان اردبیل از لحاظ آسیب‌های چهارشنبه سوری در رده دهم کشوری قرار دارد، گفت: از ابتدای اسفندماه جاری تا روز دوشنبه (۲۱ اسفند) ۱۲ نفر در این استان دچار حادثه شده‌اند.

دکتر مهری با اشاره به تمهیدات دانشگاه علوم پزشکی و اورژانس در این زمینه اظهار کرد: از حدود یک ماه قبل در دانشگاه برنامه‌ها و دستورالعمل‌های مواجهه به این روز تهیه شده و اقدامات لازم در دستور کار قرار گرفته است.

این مقام مسئول یادآور شد: در این زمینه دانشگاه در راستای ارتقای اطلاعات و آگاهی شهروندان آموزش را در مدارس، فضای مجازی و رسانه‌ها آغاز کرده است تا اولا اتفاقی رخ ندهد و در صورتی که حادثه‌ای رخ داد، اقدامات لازم انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: بخش زیادی از آسیب‌دیدگان در رده سنی بین ۶ تا ۱۸ سال قرار دارند که ممکن است به هر حال حرف شنوی نداشته و به علت عدم اطلاع از عوارض آن ناخواسته به سمت مواد محترقه بروند.

دکتر مهری اضافه کرد: به هر حال نوجوان و جوان باید جنب و جوش داشته باشد و انرژی خود را تخلیه کند ، در این زمینه بهترین کار برای خانواده‌ها این است که در کنار فرزندان خود باشند و ضمن مشارکت در شادی فرزندان، آنها را در مسیر درست هدایت کنند و مانع از بروز حوادث و اتفاقات ناخواسته شوند.

رئیس مرکز اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل یادآورشد: خانواده‌ها با حضور در کنار فرزندان خود باید ضمن آگاهی‌بخشی به فرزندانشان نگذارند از مواد محترقه خطرناک استفاده کرده و در کنار آن آموزش‌های ارائه شده را رعایت کنند.

وی ادامه داد: ممکن است افرادی در محلات و معابر از مواد خطرناک استفاده کرده یا به فروش برسانند ، وظیفه هر شهروند مسئول این است به نیروی انتظامی گزارش دهد تا قبل از این که اتفاقی رخ دهد، اقدام مناسب انجام شود.

مهری با اشاره به نقش‌آفرینی سایر دستگاه‌های مرتبط اعم از نیروهای انتظامی امنیتی ، هلال احمر ، آتش‌نشانی باید عبور بی‌خطر از چهارشنبه آخر سال گفت: همه عوامل دست به دست هم داده‌اند تا چهارشنبه کم حادثه‌ای را سپری کنیم و اتفاق تلخی برای خانواده‌ها رخ ندهد به شرطی که خود خانواده‌ها هم همت کنند و طبق سنت‌های قبلی شادی کنند و دست به کارهایی نزنند که آسیب‌های سنگین و غیرقابل جبران به همراه داشته باشد.