1

کشتی نوجوانان و جام صفوی

دوست من سلام، از این‌که این یادداشت را برای مطالعه انتخاب کرده‌ای خیلی خوشحالم، حتماً از طرفداران ورزش هستید که برای مطالعه مطالب ورزشی روی خوش نشان می‌دهید. برای همه کسانی که ورزش را دوست دارند و خواهان سربلندی و سرافرازی جوانان غیور استان در رقابت‌های مختلف ورزشی هستند هر گام مثبت و هر اقدامی مناسب، قابل تقدیر است.

شما حتماً با حقیر هم‌عقیده خواهید بود که ورزش برای توسعه و پیشرفت به خدمت‌گزاران صادق و از جنس ورزش نیاز دارد، بیگانگان با ورزش به هر دلیل و علتی که بخواهند در بدنه مدیریتی آن نفوذ کنند و سری در میان سرها درآورند جز ضرر و زیان و عمل به‌عنوان نیروی بازدارنده برای آن نمی‌توانند نفع دیگری داشته باشند.

این روزها بحث برگزاری جام صفویه در کشتی فرنگی نوجوانان تحت عنوان گرامی‌داشت رحیم علی‌آبادی در محافل ورزشی استان بیشتر به گوش می‌رسد و به چشم می‌خورد. برای کسی که اهل ورزش است و با زیر و بم آن آشنایی دارد هر اقدام و هر عملی در اندازه‌ی خودش قابل‌توجه و تعریف و تمجید می‌باشد. میزبانی در ورزش کاری سخت و طاقت‌فرساست و اگر در این راه با تجربه‌ها کنار زده شوند و دیواری به‌نام خودی و غیرخودی مطرح شود و به‌جز تعدادی اندک به خیلی‌ها اعتماد نشود و به‌خصوص اگر افراد خارج از مجموعه کشتی و ورزش استان یکه تازی بکنند نا‌بسامانی‌ها افزایش یافته و کار میزبانی و موفقیت را با مشکل روبه‌رو می‌کنند.

هرگونه اظهارنظر در مورد رویدادهای ورزشی باید فنی و منطبق بر واقعیت‌های موجود باشد. بزرگنمایی‌ها و به‌کار بردن عناوین دهان‌پرکن و نادیده گرفتن پیشینه و گذشته هر یک از رشته‌ها، رفتاری قابل قبول نخواهد بود.

مسابقات کشتی فرنگی نوجوانان و میزبانی آن در حد خودش برای اردبیل و منطقه می‌تواند مثمر ثمر باشد. اگر از این میزبانی‌ها به‌خوبی بهره‌برداری گردد و هزینه بیشتر و آن‌چنانی به ورزش استان تحمیل نشود امیدواری برای تأثیر گذاری افزایش می‌یابد.

ادعای پر کردن خلأهای ورزش استان با میزبانی چند رقابت و یا شعار تحول ورزش استان با جام صفویه با واقعیت‌ها همخوانی نداشته و تحلیلی منطبق بر احساس و خواست شخصی‌ می باشد. اگر میزبانی یک یا چند رشته ورزشی در سطح بین‌المللی در تحول ورزش یک منطقه بتواند تأثیرگذار باشد پس چرا رقابت‌های آسیایی و لیگ جهانی والیبال و مسابقات کشتی فرنگی باشگاه‌های جهان این‌گونه عمل نکردند و ورزش والیبال و کشتی استان را ازاین‌رو به آن رو ننمودند؟

کدام کارشناس و خاک خورده ورزش می‌تواند بپذیرد که میزبانی در برخی از رشته‌ها حتی بدون توجه به مقاطع سنی قادر است عقب ماندگی‌های ورزش یک استان را جبران کند. البته عقب‌ماندگی در ورزش را به چه معنی بدانیم و عوامل مؤثر در آن را چگونه در نظر بگیریم.

میزبانی درهر رشته‌ای برای ورزش استان می‌تواند آورده‌ای مناسب داشته باشد به شرطی که عوامل مورد نیاز در تأثیر گذاری آن به‌دقت مورد توجه قرار بگیرد و از تحمیل هزینه‌های اضافی و کم کردن سفره اعتبارات دیگر رشته‌ها جداً خودداری گردد.

کشتی گل سرسبد ورزش اردبیل است. دوستدارانش همواره در عمل علاقه خود را به این رشته نشان داده‌اند. هر وقت رقابت‌هایی با کیفیت و با حضور چهره‌های نامی و مطرح کشتی در اردبیل برگزار شده استقبال باشکوه و به‌یادماندنی از رقابت‌ها به‌عمل‌آمده است. حضور تماشاگران اردبیلی در رقابت‌های قهرمانی کشور کشتی فرنگی در آبان‌ماه سال ۷۱ و یا رقابت‌های کشتی فرنگی باشگاه‌های جهان در آذرماه سال 1397 دلیلی بر این ادعا می‌باشد.

میزان استقبال تیم‌های خارجی، حضور پرشور تماشاگران و میزبانی بی‌نقص و ایده‌آل در اعتبار ورزش منطقه می‌تواند مؤثر باشد.

اگر قرار است جام صفویه ادامه‌دار باشد و برابر ادعاهای انجام‌یافته در چندین رشته برگزار گردد سطح مسابقات و حضور قهرمانان نامی در جذب تماشاگران به میادین و پرشور کردن سکوهای ورزشگاه‌ها تأثیر گذار است. دوستان حتماً رقابت‌های کشتی فرنگی باشگاه‌های جهان را به یاد دارند که در دو شب متوالی، ورزشگاه رضا زاده در قبال هجوم علاقه‌مندان احساس شرمندگی نمود. ما آرزو می‌کنیم جام علی‌آبادی نیز با استقبال تماشاگران روبرو شود.

(28/1/1403).




کشتی ازاد در راه قهرمانی آسیا

 ملی‌پوشان کشتی آزاد ایران برای حضور در رقابت‌های قهرمانی قاره کهن این رشته راهی قرقیزستان شدند.

رقابت‌های کشتی قهرمانی آسیا روزهای ۲۳ لغایت ۲۸ فروردین ماه در شهر بیشکک قرقیزستان برگزار می‌شود. این مسابقات در ۲ رشته آزاد و فرنگی برگزار می‌شود. رقابت‌های کشتی آزاد بزرگسالان قهرمانی آسیا روزهای ۲۳ و ۲۴ فروردین ماه برگزار خواهد شد. با پایان این رقابت‌ها، پیکارهای گزینشی المپیک در قاره کهن برگزار خواهد شد که گوش‌شکسته‌های ایرانی برای کسب پنج سهمیه کشتی آزاد و فرنگی به مصاف رقیبان خود می‌روند.

نمایندگان ایران در کشتی آزاد در اوزان ۵۷، ۴۷ و ۹۷ کیلوگرم موفق به کسب سهمیه نشده است.

همچنین در کشتی فرنگی شاگردان حسن رنگرز برای کسب سهمیه ۲ وزن ۷۷ و ۸۷ کیلوگرم تلاش خواهند کرد.

ترکیب تیم اعزامی کشورمان به این رقابت ها به شرح زیر است:

۵۷ کیلوگرم: ابراهیم خواری

۶۱ کیلوگرم: رضا اطری

۶۵ کیلوگرم: رحمان عموزاد

۷۰ کیلوگرم: امیرمحمد یزدانی

۷۴ کیلوگرم: حسین ابوذری

۷۹ کیلوگرم: محمد نخودی

۸۶ کیلوگرم: هادی وفایی پور

۹۲ کیلوگرم: امیرحسین فیروزپور

۹۷ کیلوگرم: محمدحسین محمدیان

۱۲۵ کیلوگرم: امیرحسین زارع

سرمربی: محسن کاوه

مربیان: مهدی تقوی، احسان لشگری، رضا افضلی، اباذر اسلامی

بدنساز: عباس خدایاری

ماساژور: سجاد امیری

سرپرست: علی روحی

داوران درجه S۱: نیما صادقی، سعید عباسی، مهدی بشیرزاده، کامران سلطانی زاده




نگاهی به میزبانی‌های مسابقات بین‌المللی کشتی در اردبیل

براساس برنامه اعلام شده از پنجم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ اردبیل میزبان رقابت‌های بین‌المللی کشتی فرنگی نوجوانان می‌باشد.

امیدواریم این رقابت‌ها در کیفیت مطلوب و با حضور کشورهای صاحب کشتی و با شور و شوق خاصی برگزار شود. تقبل هزینه‌های یک رقابت بین‌المللی در وضعیت اقتصادی موجود برای استان کار سختی است ولی اگر رقابت‌ها خروجی مناسب داشته باشد، تیم‌های قوی و صاحب سبک در آن حضور یابند، تعداد تیم‌های خارجی شرکت‌کننده در حد قابل‌قبول باشد و میزبانی در حد شأن و نام اردبیل و استان انجام پذیرد می‌‌توان تا حدودی برای تأثیر مثبت رقابت‌ها در زمینه‌های مختلف امیدوار شد.

تجربه نشان داده است که رقابت‌های کشتی در رده‌های سنی نونهالان و نوجوانان چندان با استقبال تماشاگران مواجه نمی‌شود. مسلماً پر شدن ورزشگاه‌ها و ایجاد شور و نشاط در جامعه یکی از اهداف میزبانی رقابت‌های ورزشی محسوب می‌شود. امید است که حداقل در این مورد برگزارکنندگان با حضور تماشاگران به یکی از اهداف خود دست پیدا نمایند.

اگر قرار است براساس گفته‌های دست‌اندرکاران، رقابت‌های جام صفویه در دیگر رشته‌ها نیز پیگیری شود برگزاری مسابقات در رده سنی بزرگسالان و با کیفیت و کمیت بالا در رسیدن به هدف مؤثر می‌شوند. صرف عمل به یک وعده به هر وسیله ممکن اقدامی مناسب و قابل‌قبول نخواهد بود. برای هر رقابت و هر اقدامی باید اهدافی تعریف شود که پس‌از بررسی میزان تحقق هدف‌ها مشخص گردد. امید است مسئولین و بانیان این رقابت با اعلام اهداف موردنظر امکان بررسی و پیگیری در پایان مسابقات را فراهم نمایند.

اردبیل تاکنون در مسابقات کشتی در چهار نوبت میزبانی رقابت‌های بین‌المللی را برعهده داشته و جام صفویه پنجمین میزبانی اردبیل در رقابت‌های بین‌المللی کشتی خواهد بود.

اولین میزبانی

برای اولین‌بار اردبیل در سال ۱۳۷۳ میزبان رقابت‌های بین‌المللی گرامی‌داشت روز کودک شد. چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی کشتی آزاد و فرنگی در خردادماه سال ۷۳ به مدت ۳ روز در سالن شهید آسمانی ورزشگاه تختی برگزار شد.

در این مسابقات تیم‌هایی از کشورهای کره جنوبی، گرجستان، ارمنستان، ترکمنستان و قزاقستان و تیم‌های الف و ب ایران، آموزش‌وپرورش و اردبیل حضور داشتند.

یه مدت ۳ روز ۱۸۱ کشتی‌گیر پنجه در پنجه یکدیگر انداختند و در پایان در رشته فرنگی تیم ایران با ۴ مدال طلا، 2 نقره و ۴ برنز و ۹۷ امتیاز به مقام قهرمانی رسید و تیم‌های قزاقستان و قرقیزستان دوم و سوم شدند.

در این مسابقات علی اشکانی چهره نامدار کشتی فرنگی ایران و آسیا در وزن ۴۳ کیلوگرم به مدال طلا رسید و ظهور چهره‌ای مطمئن از کشتی فرنگی اردبیل را اعلام نمود.

در کشتی آزاد نیز تیم ایران با ۷ مدال طلا ۳ نقره و ۱ برنز با ۱۰۵ امتیاز در سکوی اول ایستاد و تیم‌های گرجستان و ترکمنستان دوم و سوم شدند.

ازسوی فدراسیون جهانی برای این رقابت‌ها دو نماینده به اردبیل اعزام شده بود. کیم ایل جونگ از کره و عادل ابراهیم مصطفی از مصر نمایندگان فیلا در اردبیل بودند.

در سال ۱۳۷۳ مسئولیت هیئت کشتی اردبیل بر عهده محمود نعمتی مقدم بود.

میزبانی سال 1386

اردبیل در خردادماه سال ۱۳۸۶ برای دومین بار میزبانی مسابقات کشتی آزاد و فرنگی بین‌المللی روز کودک را عهده‌دار شد.

تیم‌های روسیه، عراق، آذربایجان، ترکمنستان و جمهوری خودمختار داغستان در شانزدهمین دوره رقابت‌ها حضور داشتند. از ایران ۶ تیم و از استان اردبیل نیز یک تیم کامل در هر دو رشته آزاد و فرنگی حضور داشتند.

حضور ۲۶۵ کشتی گیر نوجوان نشان از کیفیت بالای این رقابت‌ها داشت که در طی ۲ شب به روی تشک رفتند.

در کشتی آزاد ۷۶ کشتی‌گیر ایرانی با ۶۵ کشتی‌گیر خارجی مبارزه کردند که در نهایت تیم ایران با ۹۴ امتیاز اول شد و تیم‌های گرجستان با ۶۵ امتیاز و روسیه با ۵۹ امتیاز دوم و سوم شدند.

در کشتی فرنگی ۱۵۸ کشتی در ۵ دور برگزار شد و تیم جمهوری اسلامی با ۹۶ امتیاز به مقام قهرمانی رسید و تیم‌های گرجستان با ۶۰ امتیاز و آذربایجان با ۵۲ امتیاز دوم و سوم شدند.

 

هفدهمین دوره جام کودک

اردبیل در سال ۱۳۸۷ نیز میزبان مسابقات کشتی آزاد و فرنگی کودک شد. در هفدهمین دوره این رقابت‌ها که در تیرماه برگزار شد ۸۰ کشتی‌گیر خارجی و ۱۶۶ کشتی‌گیر ایرانی حضور داشتند.

عراق، ترکمنستان، آذربایجان، داغستان و ارمنستان میهمانان این مسابقات بودند.

در رشته آزاد ایران با ۹۸ امتیاز اول شد و روسیه با ۷۱ امتیاز و آذربایجان با ۳۷ امتیاز دوم و سوم شدند.

در کشتی فرنگی ایران با ۹۹ امتیاز، عراق با ۵۴ امتیاز و آذربایجان با ۳۸ امتیاز به‌ترتیب اول تا سوم شدند.

کشتی فرنگی باشگاه‌های جهان

در بیست و نهمین روز از آذرماه سال ۱۳97 رقابت‌های کشتی فرنگی قهرمانی باشگاه‌های جهان با استقبال باشکوه تماشاگران خونگرم و کشتی فهم اردبیل در ورزشگاه جهان پهلوان حاج حسین رضازاده برگزار شد.

میزبانی اردبیل در این رقابت‌ها برای همیشه در تاریخ کشتی این دیار ماندگار شد. دو روز رقابت پرشور همراه با تشویق بی‌امان نزدیک به ده‌هزار تماشاگر، اوقات خوبی را برای ورزش و کشتی اردبیل سرافراز رقم زد.

درحالی‌که سالن رضازاده خارج از توان و ظرفیت خود تماشاگران علاقه‌مند را پذیرا شده بود نزدیک به ۳ الی ۴ هزار نفر هم از تماشاگران در بیرون از سالن در حسرت ورود به سالن باقی ماندند.

میزبانی چنین رقابت‌هایی که توان جذب تماشاگر و ایجاد شور و نشاط در بین جوانان را داشته باشد برای استان و اردبیل لازم است.

هیچ علاقه‌مندی با میزبانی رقابت‌هایی که بتواند در ورزش منطقه تحرک و حرکت خاصی را ایجاد بکند مخالف نخواهد شد ولی اگر برگزاری یک دوره از رقابت‌ها از کیفیت و کمیت مطلوبی برخوردار نباشد مسلماً با عکس‌العمل‌هایی مواجه می‌شود که آن را نباید به حساب مخالفت با یک شخص و یا موضع‌گیری بر علیه یک باند و یک حلقه دانست.

رقابت‌های کشتی فرنگی قهرمانی باشگاه‌های جهان با حضور تیم‌های بیمه رازی ایران، روسیه، سینا صنعت ایذه، ترکیه، گرجستان، شهدای مدافع حرم اردبیل، اوکراین، صربستان و قرقیزستان برگزار شد.

در فینال مسابقات، تیم بیمه رازی در میان تشویق بی‌امان تماشاگران اردبیلی ۸ بر ۲ بر روسیه پیروز شد و به مقام قهرمانی رسید.

در دیدار رده‌بندی سینا صنعت ایذه ۶ بر ۴ بر ترکیه غلبه یافت و برای تعیین مقام پنجمی رقابت‌ها، گرجستان ۶ بر ۴ بر شهدای مدافع حرم اردبیل پیروز شد و برای مشخص کردن تیم هفتم، اکراین و صربستان دیدار کردند که اوکراینی‌ها ۸ بر ۲ پیروز شدند.

تیم شهدای مدافع حرم اردبیل با حمایت‌های بهرام آقاخانی مدیرکل وقت ورزش و جوانان، هیئت کشتی استان و به‌خصوص تلاش‌ها و احساس مسئولیت مهدی نوری یکی از کشتی‌گیران نامدار اردبیل تشکیل شد.

این تیم هرچند که مقامی بهتر از ششمی به دست نیاورد ولی حضورش در رقابت‌ها و استفاده از تنی چند از کشتی‌گیران جوان و جویای نام اردبیل اقدام مناسبی بود که باید در همه حال از دست‌اندرکاران آن تیم به نیکی یاد گردد.

پنجمین میزبانی

و اما برای پنجمین بار در اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳ اردبیل میزبان یک دوره مسابقه بین‌المللی کشتی در رده نوجوانان است.

آرزو می‌کنیم که این رقابت‌ها با توجه به هزینه‌هایی که استان برای برگزاری‌اش متقبل شده‌است برای کشتی منطقه مایه خیر و برکت و عاملی برای ایجاد انگیزه در بین جوانان و وسیله‌ای برای حضور هرچه بیشتر تماشاگران در ورزشگاه و گرم شدن تنور رقابت‌های ورزشی باشد. ان‌شاءالله.




آغاز تغییرات در کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد/ فلاح جانشین احتمالی حاجی‌اف

 دارنده مدال طلای پیکارهای کشتی قهرمانی سال ۱۹۹۳ جهان نسبت به حضور احتمالی خود در کادر فنی تیم ملی واکنش نشان داد.

اکبر فلاح در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در خصوص احتمال حضورش در کادر فنی تیم کشتی آزاد اظهار داشت: نه اصلا چنین چیزی مطرح نشده و من هم پیشنهادی نداشتم. قرار بود بعد از اینکه اردو تشکیل شد من به اردو بروم و نکاتی در خصوص گرفتن سر و گردن به آزادکاران آموزش بدهم. البته زمان این کار مشخص نیست و نمی‌دانم اصلا چند جلسه برای این کار اختصاص می‌دهند.

پیشکسوت کشتی ایران در پاسخ به پرسشی در خصوص پیشنهاد جدی فدراسیون برای کار در تیم ملی گفت: از من گذشته و به دنبال این چیزها نیستم.

به گزارش ایرنا، دعوت از فلاح برای آموزش سر و گردن گیری در حالی است که فدراسیون کشتی بهار امسال ماگومد عیسی‌حاجی‌اف نایب قهرمان اسبق جهان از روسیه را به اردوی تیم ملی کشتی آزاد دعوت کرد تا بتواند آموزش لازم را به آزادکاران ایرانی بدهد اما حضور وی انتقادات زیادی را به همراه داشت و برخی کارشناسان باور داشتند وی نمی‌تواند کار زیادی را برای کشتی ایران انجام دهد.

پژمان درستکار در پاسخ به این انتقادات گفت: نمی‌دانم چرا عیسی حاجی‌اف این قدر بولد شده؟ بدون پول گرفتن او به کادر فنی آمده تا به ما کمک کند. قطعا از تاثیرگذاری او فیلم‌هایی منتشر می‌کنم که همه ببینیم.

به نظر می‌رسد که فدراسیون کشتی در سال منتهی به المپیک ۲۰۲۴ پاریس اقدامات گسترده‌ای برای تقویت کادر فنی کشتی آزاد در دستور کار قرار دارد و احتمال حضور چند پیشکسوت نامدار کشتی ایران در کادر تیم ملی دور از ذهن نیست.

همچنین هفته پیش علیرضا دبیر در حکمی محسن کاوه را به عنوان ناظر و نماینده ویژه رئیس فدراسیون در تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان منصوب کرد و به نظر می‌رسد، شکست‌های سریالی نمایندگان کشورمان با حریفان مستقیم خود از کشورهای آمریکا و روسیه، سبب شده تا رئیس فدراسیون دست به تغییراتی در ترکیب کادر فنی بزند.




برنامه مسابقات کشتی قهرمانی اسیا اعلام شد

برنامه رقابت های کشتی قهرمانی بزرگسالان آسیا در سال  به میزبانی قزاقستان2023 مشخص شد.

رقابت های کشتی قهرمانی بزرگسالان آسیا و رنکینگ اتحادیه جهانی (قاره ای) روزهای 20 تا 25 فروردین ماه در شهر آستانه کشور قزاقستان برگزار می شود.

بر اساس برنامه این مسابقات، رقابت های کشتی فرنگی روزهای اول و دوم و رقابت های کشتی آزاد روزهای پنجم و ششم برگزار خواهد شد.

برنامه این رقابت ها به وقت ایران شرح زیر است:

شنبه 19 فروردین ماه:

ساعت 14:30: قرعه کشی تمامی اوزان کشتی فرنگی

یکشنبه 20 فروردین ماه:

ساعت 10:30 تا 12:30: مسابقات مقدماتی و شانس مجدد اوزان 55، 63، 77، 87 و 130 کیلوگرم کشتی فرنگی

ساعت 18:30: مسابقات فینال و رده بندی اوزان 55، 63، 77، 87 و 130 کیلوگرم کشتی فرنگی

دوشنبه 21 فروردین ماه:

ساعت 10:30 تا 12:30: مسابقات مقدماتی و شانس مجدد اوزان 60، 67، 72،‌82 و 97 کیلوگرم کشتی فرنگی

ساعت 18:30: مسابقات فینال و رده بندی اوزان 60، 67، 72،‌82 و 97 کیلوگرم کشتی فرنگی

چهارشنبه 23 فروردین ماه:

ساعت 13: قرعه کشی تمامی اوزان کشتی آزاد

پنج شنبه 24 فروردین ماه:

ساعت 10:30 تا 12:30: مسابقات مقدماتی و شانس مجدد اوزان 57، 65، 70، 79 و 97 کیلوگرم کشتی آزاد

ساعت 18:30: مسابقات فینال و رده بندی اوزان 57، 65، 70، 79 و 97 کیلوگرم کشتی آزاد

جمعه 25 فروردین ماه:

ساعت 10:30 تا 12:30: مسابقات مقدماتی و شانس مجدد اوزان 61، 74، 86، 92 و 125 کیلوگرم کشتی آزاد

ساعت 18:30: مسابقات فینال و رده بندی اوزان 61، 74، 86، 92 و 125 کیلوگرم کشتی آزاد

لازم به ذکر است مراسم وزن کشی این رقابت ها صبح روز مسابقات و از ساعت 6 تا 6:30 می باشد و فاصله وزن کشی تا شروع مسابقات 4 ساعت می باشد.

 




روز داغ ورزشی، برنامه رقابت های امروز

امروز دنیای ورزش شاهد رقابت های متعددی است. از فوتبال جوانان آسایا و قهرمانی کبدی جوانان جهان تا فوتبال باشگاهی در کشورهای اروپایی

برنامه مهم‌ترین رقابت‌ها به شرح زیر است:

*کشتی فرنگی قهرمانی امیدهای کشور

ساعت 11:00

شبکه ورزش

*جام ملت‌های جوانان آسیا

ایران، استرالیا

ساعت 13:30

شبکه ورزش

*فینال کبدی جوانان جهان

ایران، هند

ساعت 15:30

شبکه ورزش

*هفته بیست و ششم لیگ جزیره

منچستر سیتی، نیوکاسل

ساعت 16:00

شبکه ورزش

*هفته بیست و ششم لیگ جزیره

آرسنال، بورنموث

ساعت 18:30

شبکه ورزش

*هفته بیست و ششم لیگ جزیره

چلسی، لیدز یونایتد

ساعت 18:30

*هفته بیست و ششم لیگ جزیره

ولورهمپتون، تاتنهام

ساعت 18:30

*هفته بیست و هشتم لیگ بلژیک

کورتریک، شارلوا

ساعت 18:30

*هفته بیست و سوم بوندسلیگا

اشتوتگارت، بایرن مونیخ

ساعت 21:00

شبکه ورزش

*هفته بیست و چهارم اردیویسه

فاینورد، خرونینخن

ساعت 22:30

*هفته بیست و پنجم سری آ

فیورنتینا، آث میلان

ساعت 23:15

*هفته بیست و ششم لوشامپیونه

پاری سن ژرمن، نانت

ساعت 23:30

شبکه ورزش

*هفته بیست و چهارم لالیگا

اتلتیکو مادرید، سویا

ساعت 23:30

*هفته بیست و سوم لیگ پرتغال

چاوس، پورتو

ساعت 00:00

 




کشتی‌گیر قرقیزستانی بهترین فرنگی‌کار سال ۲۰۲۲ جهان شد

ژولومان شارشن بیک‌اف دارنده طلای وزن ۶۰ کیلوگرم کشتی فرنگی در پیکارهای جهانی از سوی اتحادیه جهانی به عنوان بهترین فرنگی‌کار سال ۲۰۲۲ جهان انتخاب شد.

به گزارش ایرنا، ژولومان شارشن بیک‌اف قبل از حضور در فینال جهانی ۲۰۲۲ دو بار به فینال مسابقات جهانی رسیده بود، اما امسال سد نهایی را شکست و در بلگراد به مدال طلا دست یافت.

ستاره قرقیزستانی در فینال پیکارهای وزن ۶۰ کیلوگرم در پیکارهای جهانی سال ۲۰۲۲ صربستان، ادموند نظریان (بلغارستان) را با نتیجه ۱۱ بر ۲ در دو دقیقه و ۳۰ ثانیه شکست داد و عنوان قهرمانی جهان را رقم زد.

اگر ۴۸ ساعت قبل از طلای شارشن بیک‌اف، آکژول مخمودوف (قرقیزستان) در وزن ۷۷ کیلوگرم نبود، او تبدیل به نخستین قهرمان مرد جهان برای کشورش بود. با این وجود، شارشن بیک‌اف خود را به عنوان یک مدعی جدی المپیک پاریس معرفی کرد.

البته قهرمانی جهان تنها اتفاق برجسته سال برای شارشن بیک‌اف نبود. او همچنین در ماه آوریل در مسابقات قهرمانی آسیا مقابل مهدی محسن‌نژاد (ایرانی) به پیروزی رسید. دو مدال طلای قهرمانی و یک مدال برنز در سری رنکینگ جام بولات تورلیخانوف، مجموعاً ۵۵۰۰۰ امتیاز رنکینگ به شارشن بیک‌اف داد و او را به عنوان برترین کشتی‌گیر در پایان سال معرفی کرد.




تیم ملی کشتی آزاد به فینال جام جهانی راه یافت

 تیم ملی کشتی آزاد ایران در دومین دیدار خود در جام جهانی با برتری مقابل منتخب جهان به فینال این پیکارها راه یافت.

به گزارش ایرنا، جام جهانی کشتی آزاد روزهای ۱۹ و ۲۰ آذرماه در شهر آیووا آمریکا برگزار خواهد شد که تیم کشورمان در دیدار نخست با نتیجه ۹ بر یک برابر ژاپن به برتری رسید. آزادکاران نیز در دومین دیدار خود از ساعت ۵:۳۰ بامداد امروز (یکشنبه) به مصاف منتخب جهان رفت و با نتیجه ۶ بر ۴ به برتری رسید و به فینال راه یافت.

فینال جام جهانی بامداد فردا (دوشنبه) از ساعت ۳:۳۰ بامداد میان تیم ایران و آمریکا برگزار خواهد شد.

نتایج انفرادی دیدار ایران ۶ – ۳ منتخب جهان به شرح زیر است:

وزن ۵۷ کیلوگرم: رضا مومنی۲ – زلیم خان آباکاروف (قهرمان جهان ۲۰۲۲ از آلبانی) ۱۲

وزن ۶۱ کیلوگرم: ابراهیم الهی ۱ – گئورگی وانگلوف ۵

وزن ۶۵ کیلوگرم: رحمان عموزاد ۵ – تاییربک ژوماشبک صفر

وزن ۷۰ کیلوگرم: امیرمحمد یزدانی ۱۰ – ارنازار آکماتالیف ۷

وزن ۷۴ کیلوگرم: محمدصادق فیروزپور صفر – تیموراز سالکازانوف ۹

وزن ۷۹ کیلوگرم: محمد نخودی ۱۲ – ارسلان بوداژاپوف ۲

وزن ۸۶ کیلوگرم: علیرضا کریمی۴ – عظمت دولت بکی‌اف صفر

وزن ۹۲ کیلوگرم: امیرحسین فیروزپور۱۰ – عثمان نورماگمدوف ۱۰ (برنده)

وزن ۹۷ کیلوگرم: امیرعلی آذرپیرا ۱۰ – بیتاربک تساکولوف صفر

وزن ۱۲۵ کیلوگرم: امیررضا معصومی ۱۲ – الکساندر خوتسیانیوسکی صفر

تیم ملی کشتی آزاد آمریکا در دومین دیدار خود مقابل گرجستان با نتیجه قاطع ۱۰ بر صفر به برتری رسید و راهی دیدار فینال شد.

آمریکا در دور نخست نیز توانسته بود با نتیجه ۷ بر ۳ برابر مغولستان صاحب برتری شود.

در دیگر دیدار برگزار شده گروه A، تیم گرجستان مقابل مغولستان ۷ بر ۳ پیروز شد و به عنوان دومی گروه رسید که به عنوان تیم دوم رهی رده‌بندی شد که در نهایت با تیم منتخب جهان برای کسب عنوان سومی مبارزه کند.

طی ۴۸ دوره برگزاری رقابت‌ها، ۱۵ قهرمانی به نام اتحاد جماهیر شوروی سابق (قبل از فروپاشی) ثبت شده و ۱۴ بار آمریکایی‌ها روی سکوی قهرمانی مسابقات ایستاده‌اند.

پس از این دو، روسیه، ایران، جمهوری آذربایجان و کوبا به ترتیب ۷، ۸، ۲ و یک‌بار مقام قهرمانی در این مسابقه‌ها را به نام خود سند زده‌اند.

تیم ملی کشتی آزاد ایران در سال‌های ۱۹۹۴ ادمونتون، ۱۹۹۹ اسپوکس، ۲۰۰۰ فیرفاکس، ۲۰۰۱ بالتیمور و ۲۰۰۳ بویزی، با آمریکا به فینال جام جهانی راه یافته بود که در هر چهار دوره مغلوب این تیم شده بود.

تیم ملی کشتی آزاد ایران ۲۱ مرتبه به فینال این رقابت‌ها راه یافته که ۷ دوره قهرمان و ۱۴ مرتبه هم نایب قهرمان شده است.

ایران نخستین بار در ۱۹۹۶ در تهران قهرمان جام جهانی شد و ۱۰ سال بعد، یعنی در سال ۲۰۰۶ در ساری این قهرمانی را برای دومین بار تکرار کرد. پس از آن ایران از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷، برای ۶ دوره متوالی قهرمان جام جهانی شد که ۳ دوره آن به میزبانی لس‌آنجلس (در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶) بود.

تیم ملی کشتی آزاد کشورمان در سال‌های ۲۰۱۴، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ طی سه سال متوالی در کشور آمریکا بالاتر از تمام مدعیان و رقیبان روی سکوی قهرمانی ایستاد تا ضمن به اهتزار درآمده پرچم مقدس کشورمان سرود جمهوری اسلامی ایران در خاک آمریکا طنین انداز شود.

تیم کشورمان همچنین ۱۴ مرتبه طی سال‌های ۱۹۷۴ لاس پالماس، ۱۹۷۶ تولیدو، ۱۹۹۲ مسکو، ۱۹۹۴ ادمونتون، ۱۹۹۹ اسپوکن، ۲۰۰۰ فیرفاکس، ۲۰۰۱ بالتیمور، ۲۰۰۳ بویزی، ۲۰۰۷ کراسنویارسک، ۲۰۰۹ تهران، ۲۰۱۰ مسکو، ۲۰۱۱ مخاچ قلعه و سال ۲۰۱۹ یاکوتسک، نایب قهرمان جام جهانی کشتی آزاد شده است.




برنامه جام جهانی کشتی آزاد در آمریکا

با اعلام برنامه جام جهانی کشتی در اولین دیدار، تیم ملی کشتی آزاد ایران در مقابل تیم ژاپن قرار می گیرد.

برنامه مسابقات به شرح زیر است:

شنبه ۱۹ آذر

🔹ساعت ۱۰ تا ۱۳:۳۰ به وقت محلی: دیدار تیم‌های آمریکا و مغولستان و دیدار تیم‌های ایران و ژاپن

🔹ساعت ۱۵ تا ۱۸:۳۰: دیدار تیم‌های مغولستان و گرجستان و دیدار تیم‌های ژاپن و منتخب جهان

🔹ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۲: دیدار تیم‌های گرجستان و آمریکا و دیدار تیم‌های ایران و منتخب جهان

یکشنبه ۲۰ آذر:

🔹ساعت ۱۲:۳۰ تا ۱۴: دیدار رده بندی میان تیم‌های دوم هر گروه

🔹ساعت ۱۸ تا ۲۰: دیدار فینال میان تیم‌های نخست هر گروه

🔹همزمان با این رقابت‌ها رقابت جام جهانی کشتی زنان نیز برگزار می‌شود.

 

 




پیروزی نوجوانان فرنگی کار اردبیل بر آذربایجان شرقی

هیئت کشتی استان اردبیل در بیست و پنجمین روز از شهریور ماه، خود را برای میزبانی از سه تیم آذربایجان شرقی و غربی و زنجان آماده کرده بود که متأسفانه فقط تیم آذربایجان شرقی حضور یافت و دو تیم دیگر به هر دلیل و علتی که بوده باشد از این رقابت استقبال نکردند.

تیم کشتی فرنگی نوجوانان اردبیل دو دیدار با تیم آذربایجان شرقی برگزار کرد که در هر دو دیدار، پیروزی از آن کشتی‌گیران نوجوان و جویای نام اردبیل شد.

حضور دو تیم آذربایجان غربی و زنجان می‌توانست در گرم کردن تنور کشتی فرنگی در آخرین روزهای تابستان در اردبیل تأثیرگذار باشد.

کشتی‌گیر برای‌اینکه به آمادگی برسد، نقاط ضعف و قوت اش را بشناسد و در مسیر پیشرفت و تعالی گام بردارد باید تنش بیشتر به بدن حریفان بخورد. مسابقه کشتی‌گیر را ساخته‌وپرداخته می‌کند و بدون شک اگر تعداد تیم‌ها در اردبیل زیاد بود مربیان بهتر می‌توانستند کشتی‌گیران خود را محک بزنند و با نیازهای فنی و بدنی آن‌ها آشنا بشوند. به‌نظر می‌رسد که اردبیل با این پیروزی به‌دور بعدی رقابت‌ها راه پیدا بکند. خوابیدن در باد یک پیروزی برای آینده این تیم نتیجه مطلوبی به‌دنبال نخواهد داشت. اگر برنامه ادامه مسابقات مشخص باشد از همین امروز برای موفقیت در دوره بعدی باید برنامه‌ریزی بشود و در جهت بالا رفتن میزان آمادگی اعضای تیم به‌درستی عمل شود.

سکوهای خالی

تماشاگران و علاقه‌مندان کشتی از این رقابت‌ها استقبال خوبی نکردند. سالن شهید آسمانی از حضور گسترده و بی‌نظیر تماشاچیان کشتی خاطره‌های خوب زیادی دارد. در شأن کشتی فرنگی اردبیل نیست که مسابقه آن در سالن تقریباً خالی از تماشاگران برگزار گردد. هر وقت سکوهای ورزشگاه شهید آسمانی در یک دیدار کشتی مملو از تماشاگر گردد آنگاه می‌توان بر ادعای احیای این رشته پرطرف‌دار در اردبیل مهر تأیید زد.

حضور پیش‌کسوتان

برای تماشای هنرنمایی نوجوانان کشتی فرنگی استان جمعی از بزرگان و استخوان خرد کرده‌های کشتی در سالن حضور یافته بودند. علی ابیشوند، علی گرمارودی، رسول نصرالله‌زاده، نادر مشروطی، داور جدی، مطلب دهقان، ناهید عباسی، اسلام پرست صالحی و …. زنده کنندگان خاطرات خوش سال‌های گذشته کشتی فرنگی اردبیل هستند که برای تشویق آینده‌سازان به تماشای دو دیدار برگزار شده نشستند.

کشتی اردبیل در هر مقطع که همه بزرگان خود را در زیر یک سقف ببیند می‌تواند برای آینده‌ای روشن امیدوار باشد. بهره بردن از تجربه و توانایی همه اعضای خانواده کشتی یک هنر مدیریتی است و مسلماً یکی از مهم‌ترین وظایف تعریف شده برای دست‌اندرکاران هیئت کشتی استان، استفاده مطلوب از همه ظرفیت‌های این رشته ورزشی در منطقه است.

امیدواریم اگر در ادامه این رقابت ها باز هم اردبیل عهده‌دار میزبانی باشد این‌بار اولاً صندلی‌های سالن را در تسخیر تماشاگران ببینیم و ثانیاً با حضور همه پیش‌کسوتان و نام‌آوران این رشته زمینه تشویق و ترغیب هرچه بیشتر نوجوانان فراهم نماییم.

غیبت خبرنگاران

دیدار تیم کشتی فرنگی نوجوانان اردبیل با نماینده آذربایجان شرقی در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار شد. خالی بودن جایگاه خبرنگاران در هر دو دیدار بدجوری به ذوق می‌زد. یکخبرنگار وقتی می‌تواند از یک رویداد ورزشی خبر مناسب و تحلیل منصفانه داشته باشد که آن را از نزدیک تماشا بکند. البته در نوبت بعدازظهر تلاشگران صداوسیمای مرکز اردبیل برای ضبط دیدارها در سالن بودند که وظیفه گزارش رقابت‌ها نیز برعهده‌ی حاج محمد قربانی گزارشگر نام آشنای کشتی بود.

رئیس هیئت

قدرت نوری رئیس هیئت کشتی استان برای تماشای مسابقات، بعدازظهر در سالن حاضر شد و در برنامه تجلیل از مالک آذین فر، سلیم لسانی و رئیس هیئت کشتی شهرستان گرمی شرکت نمود و با دوربین روابط عمومی اداره کل مصاحبه کرد.

مربیان جوان

میزبانی اردبیل امکان هدایت کشتی‌گیران توسط مربیان خودشان را فراهم کرده بود. حضور مربیان جوان و سازنده‌ای چون محمد محمدعلی پور، اصلانی، سمیعی،فرخنده و… در کنار با تجربه‌هایی چون طاهر مهدی لو خود نقطه قوتی برای کشتی فرنگی اردبیل است. فراهم کردن فضای لازم برای فعالیت همه مربیان جوان از مهم‌ترین کارهایی است که هیئت کشتی استان برای تحقق آن باید برنامه‌ریزی نماید.

قبول واقعیت

همان‌طوری‌که گفته شد دو دیدار انجام یافته با یک تیم نه‌چندان سرحال، ملاک و معیاری برای اظهارنظر درمورد توانایی‌ها و میزان آمادگی کشتی‌گیران نوجوان اردبیلی نیست. شعار قهرمان منطقه یک خبری دهان پرکن می‌باشد. قهرمانی واقعی موقعی مفهوم واقعی پیدا می‌کند که عناوین در میدان‌های سخت و طاقت‌فرسا به دست آید. به‌هرحال امیدواریم که این رقابت مقدمه‌ای باشد برای درخشش هرچه بیشتر آینده‌سازان کشتی اردبیل در رقابت‌های بعدی. ان‌شاءالله.