1

برخی‌ها “عاشقی” می‌کنند، برخی هم “کاسبی”

ورزش به‌خاطر جذابیت‌های خاصی که دارد در مقایسه با دیگر پدیده‌های اجتماعی از مخاطب بیشتری برخوردار می‌باشد. حمایت مردم از ورزش و ورزشی‌ها موجب افزایش ارزش‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آن شده‌است. قهرمانان و خدمتگزاران صادق و کسانی که توانایی ایجاد تحول را داشته‌اند، جایگاه مطلوبی در بین مردم پیدا می‌کنند و روی این اصل کسانی که در اندیشه رسیدن به صندلی‌های مدیریت، معروفیت و سری در میان سرها درآوردن هستند سعی می کنند که در بدنه ورزش نفوذ نمایند. آن‌ها بدون تخصص برای جبران کمبودهایشان ورزش را بهترین عرصه برای مطرح شدن قلمداد می‌نمایند و جهت حضور در آن هیچ فرصتی را از دست نمی‌دهند.

فعالین عرصه ورزش در اقدامات خود، جذب تماشاگر و پر کردن ورزشگاه را از اهداف مهم به حساب می‌آورند. بسیاری از کارشناسان معتقدند که تماشاگران یکی از مهم‌ترین ارکانی هستند که به ورزش هویت و معنا می‌بخشند.

بخش مهمی از ساختار یک رقابت ورزشی مربوط به جذب تماشاگران است. تماشاگران سرمایه‌های اصلی ورزش به شمار می‌روند و اصلی‌ترین عامل در رونق بخشیدن به ورزش و رقابت‌های ورزشی به شمار می روند.

در ورزش تعداد زیادی از علاقه‌مندان “عاشقی” می‌کنند. ورزش را به‌خاطر ورزش دوست دارند و برای سربلندی‌اش از هیچ کوششی کوتاهی نمی‌کنند. در سرما و گرما و در زیر بارش باران و برف و تابش سوزناک آفتاب به ورزش عشق می‌ورزند و در حمایت و پشتیبانی آن کوتاهی نمی‌کنند.

برای عاشقان ورزش، مهم ورزش و موفقیت آن می‌باشد. به افراد و نام‌ها و به کسانی که یک‌شبه در ورزش آفتابی شده‌اند اهمیتی نمی‌دهند، از جیب‌شان هزینه می‌کنند، گلویشان را پاره می‌کنند، رنج سفرها را به جان می‌خرند، مورد کم‌لطفی و کم محبتی غیرورزشی‌ها و آویزان‌های ورزش قرار می‌گیرند و برای موفقیت هرچه بیشتر از جان مایه می‌گذارند، این‌ها عاشقانی هستند که جز ورزش و سربلندی ورزشکاران به چیز دیگری فکر نمی‌کنند.

آن‌ها حامیان صادق و صاحبان اصلی ورزش هستند. آن‌ها افرادی هستند که ورزش در رگ و خونشان در جریان می‌باشد. همه دست‌اندرکاران ورزش و همه‌ی کسانی که مدعی خدمت به ورزش و ساختن آینده‌ای روشن و سرشار از سربلندی و سرافرازی برای فرزندان قهرمان و ورزشکار این مرزوبوم هستند وظیفه‌شان حمایت از کسانی است که در ورزش “عاشقی” می‌کنند.

متأسفانه برخی‌ها هم در ورزش دنبال “کاسبی” هستند. تا فرصتی به دست می‌آورند به طرفدار و هوادار دوآتشه ورزش تبدیل می‌شوند و کار را تا جایی پیش می‌برند که فضا را برای خیلی‌ها تنگ می کنند تا زمینه دستیابی به اهدافشان را فراهم نمایند.

برای شناخت چنین افرادی که به‌سرعت نور، علاقه‌مند به ورزش می‌شوند و در یک حالت تصنعی و ساختگی خود را نه یک دل بلکه صد دل واله و شیدا و عاشق ورزش نشان می‌دهند هدفی جز “کاسبی” ندارند. “کاسبی” برای معروف شدن، سرشناس شدن و به دروازه‌های شهرت رسیدن. “کاسبی” برای درآمد بیشتر، عقد قراردادهای میلیونی، دوشیدن ورزش، گسترش دلالی و اجرای پروژه‌های آن‌چنانی.

وظیفه همه کسانی که دلسوز ورزش‌اند و حساس به سرنوشت فرزندان ایران اسلامی، مبارزه با کاسبان و دلالان ورزشی است. مبارزه با کسانی است که به یک‌باره دل‌سپرده ورزش و عاشق سینه چاک آن شده‌اند و مواظبت از آن‌هایی است که شناختی از ورزش ندارند ولی برای بودن در عرصه آن حاضرند همه خوبی‌ها را پایمال بکنند تا  موقعیت به‌دست‌آمده را از دست ندهند.




امام‌جمعه اردبیل: مدیریت یکپارچه سدهای مشترک در اختیار اردبیل قرار بگیرد

 نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه اردبیل با اشاره به مشکلات کمبود آب به ویژه در شمال استان، خواستار واگذاری مدیریت یکپارچه سدهای مشترک با استان‌های همجوار به اردبیل شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت‌الله سیدحسن عاملی در خطبه‌های نمازجمعه در مصلی اردبیل تشریح کرد: هر سال به طور معمول در این موسم استان ما بحران آب روبه‌رو می‌شود و امسال هم این مساله هست.

وی افزود: سالانه در این موسم ویژه که کشت و زرع به مرحله خاصی رسیده است، بحران آب پیش می‌آید اما مشکل اصلی این است که بهره‌برداران در یک استان هستند اما مدیریت سدها به یک استان داده شده است.

نماینده ولی‌فقیه در استان اردبیل گفت: مدیریت سد خداآفرین در اختیار استان آذربایجان‌شرقی و کانال‌های آبیاری اراضی در استان اردبیل است، در حالی که معیشت ۳۵۰ هزار نفر از آنجا تامین می‌شود و منحصر به کشاورزی آنجا و به آن وابسته است.

وی اضافه کرد: این یعنی معیشت ۳۵۰ هزار نفر از جمعیت استان ما مدیریتش در اختیار استانی دیگر است؛ این از عجایب مدیریت است که شاهدیم؛ آبی که در سد ذخیره می‌شود، برای آزادسازی‌اش استانی دیگر باید تصمیم بگیرد؛ در حالی که استان بهره‌برداری کننده از شبکه اردبیل است.

آیت‌الله عاملی عنوان کرد: روشن است که اگر مدیریت یکپارچه نباشد،یک روز در بحث ذخیره و یک روز در بحث توزیع مشکل‌هایی پیش می‌آید و در واقع بهره‌بردار و اهل کشت و زرع گرفتار می‌شوند.

وی بیان کرد: از یک سو شرکت آب منطقه‌ای به آن استان می‌گوید که حساس است و اگر کمی دیر آب رها شود، کل کشت می‌خوابد؛ آنها نیز می‌گویند باید ابتدا فلان جا هماهنگ کنیم و فلان کار انجام دهیم و کلی هماهنگی انجام گیرد تا در نهایت مسیر باز شود.

امام‌جمعه اردبیل تصریح کرد: آب گاهی باز می‌شود، آن هم دیر و به مقداری رها می‌شود که به حجمی به مراتب بیش از آن نیاز است؛ چقدر کشاورز برای سم، کود، بذر و کارگر پول خرج کرده و در نهایت با خسارت هم روبه‌رو شود، بروز چنین مسائلی تنش اجتماعی ایجاد می‌کند.

وی افزود: این مدیریت دوگانه موجب می‌شود که نه آب در وقت مناسب خود رهاسازی شود و نه به اندازه‌ای که باید، رهاسازی می‌گردد؛ وقتی اینجا می‌خواهیم از آن آب استفاده کنیم، مدیریتش هم باید در اختیار امور آب اینجا باشد که اطلاعات سد در اختیارشان قرار بگیرد.

آیت‌الله عاملی گفت: وقتی اطلاعات هم حتی گاه درست اعلام نمی‌شود، چگونه باید برنامه‌ریزی کنند که برای مثال کشت دوم هم داشته باشند یا خیر؛ یک مساله ساده را چنین پیچیده کردند و طبیعی است که به ایجاد نارضایتی منجر شود.

وی با تاکید بر اینکه این نوع مدیریت به طور قطع علمی نیست، یادآور شد: ۱۰۰ درصد اراضی سد مخزنی ارس و ۸۴ درصد اراضی پایاب سد مخزنی خداآفرین در استان اردبیل است؛ کدام عقل سلیم اجازه می‌دهد که عملیات بهره‌برداری و نگهداری سد ارس، سد خداآفرین و سد انحرافی قیز قلعه‌سی در اختیار استانی دیگر باشد.

نماینده ولی‌فقیه در استان اردبیل افزود: جای تاسف است با اینکه الان ذخیره‌سازی مناسب در سد خداآفرین وجود دارد اما متناسب با نیاز آبی ۸۵ هزار هکتار زمینی که باید زیر آب برود، رهاسازی نشده در حالی که شرایط حساس و زمان کم است.

وی تاکید کرد: اگر آب مورد نیاز کشاورزان اردبیلی از این سد به‌هنگام رهاسازی نشود، به فاجعه مدیریتی تبدیل می‌شود؛ این فاجعه مدیریتی باید برای همیشه حل شود؛ اینجانب باید در همین راستا مکاتبه‌ای با رئیس جمهور محترم داشته باشم و از نمایندگان استان نیز انتظار می‌رود که با تمام توان به موضوع وارد شوند.

آیت‌الله عاملی با اشاره به اینکه البته باید در استان هم اقداماتی انجام بگیرد، بیان کرد: کانال اصلی مغان ۱۸۰ کیلومتر است که ۶۰ کیلومتر آن بتنی بوده و ۱۲۰ کیلومتر همچنان خاکی است که به همسایه‌ها می‌رود و هم زمین‌هایی که با صرف هزینه بسیار زهکشی شدند دوباره زهدار می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه بیشترین کمبود آب را در بیله‌سوار و جعفرآباد مغان داریم که در انتهای خط هستند، اضافه کرد: اگر دولت محترم به استفاده بهینه از آب و عزت کشاورزان حساس است، دست‌کم دستوری صادر و بودجه‌ای تامین گردد که لااقل ۵۰ کیلومتر دیگر از آن نیز بتنی شود.

امام‌جمعه اردبیل عنوان کرد: برای اینکه مشکل جعفرآباد و بیله‌سوار برطرف شود، احداث سدی لازم است که ظرفیتش دست‌کم ۴۰ میلیون مترمکعب باشد تا کسانی که در انتهای خط هستند و حق‌آبه تاریخی دارند هم بتوانند از سهم خود برخوردار گردند.

وی بیان کرد: کانال‌ها همان کانال‌های قبلی هستند اما مدام زمین‌ها تبدیل به کشت آبی می‌شوند که به طور طبیعی در چنین شرایطی کسانی که در انتهای خط قرار دارند، با مشکل روبه‌رو بشوند؛ باید در این باب همت‌مان بسیار باشد تا عزت آنها حفظ گردد.

کشورهای سازشکار با اسرائیل قرآن، سنت نبوی و وجه انسانی را زیر پا گذاشتند

آیت‌الله عاملی در ادامه گفت: با وجود تقدیم حدود ۳۵ هزار شهید از سوی مردم غزه که بسیاری از آنها زنان و کودکان هستند، سفیر اسراییل در جمهوری آذربایجان باز با بی‌حیایی مصاحبه‌ای انجام داده که عیب است برای آن کشور که اجازه دهند چنین شخصی هر دروغی را به خورد افکار عمومی بدهد.

وی بیان کرد: او البته یک جمله درست گفت مبنی بر اینکه «پس از اتفاقاتی که افتاد و ایران به ما حمله کرد، دنیا شاهد چهره واقعی ایران شد و چهره اصلی ایران برای دنیا رو شد»، چون کل دنیا ایران را تحسین می‌کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان اردبیل اضافه کرد: دانشجویانی که در دانشگاه‌های آمریکا اعتراض می‌کنند، نشان می‌دهد که ایران را به طور کامل شناختند و اسرائیل را هم دنیا خوب شناخته است.

وی اظهار کرد: او هم چنین گفته که مقامات ایران حامی تروریسم هستند، در حالی که تمامی ترورهای دانشمندان هسته‌ای ما توسط اسرائیل صورت گرفته و حتی یکی از آنها نیز در آذربایجان آموزش دیده بود.

آیت‌الله عاملی عنوان کرد: اگر ترورهای اسرائیل را در این ۷۵ سال جمع کنند ده‌ها و صدها کتاب باید تدوین شود، نسل‌کشی فعلی که تا حال در آن ۳۵ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند خوب روشن می‌کند که تروریست کیست.

وی افزود: او می‌گوید زمان آن فرا رسیده که مجامع بین المللی به حکومت ایران بگوید دیگر بس است، او در آرزوی این جمله در حق ایران است ولی دنیا در عمل به اسرائیل می‌گوید که ۳۵ هزار بی‌گناه را کشتید و دیگر بس است.

امام‌جمعه اردبیل بیان کرد: او می‌گوید تمام تلاشمان این است غیرنظامیان را نکشیم و یکی از تفاوت‌های اصلی ما و حماس این است که ما برای تامین امنیت مردم با به خطر انداختن جان سربازانمان آنها را در خط جبهه مستقر کردیم؛ ۳۵ هزار نفر بی‌گناه را کشتند و حالا با وقاحت می‌گویند ما به فکر جان غیرنظامیان هستیم.

وی بیان کرد: او در آخر مصاحبه خود می‌گوید که اگر ایران با اسرائیل صلح کند، ما آماده صلح هستیم، همچنان که اردن و مصر با ما صلح کردند و تمام گذشته را فراموش کردند؛ اما به سفیر می‌گویم که جواب سوال خود را از امام حسین (ع) و امیر المومنین (ع) یا رسول خدا (ص) بپرسید.

آیت‌الله عاملی گفت: عجیب است که این رژیم خون‌ریز با اینکه از ریختن خون سیر نمی‌شود-و مدام تکرار می‌کند که به رفح حمله خواهد کرد یا مدام تکرار می‌کند که هرگونه مذاکره منجر به آتش‌بس را نمی‌پذیرد، و با اینکه وارد خانه مسلمان‌ها شده و تنها در ۲۰۰ روز ۳۵ هزار نفر را کشته است، می‌گوید ما برای صلح با ایران حاضریم.

وی تصریح کرد: تمام کشورهای اسلامی که با شما صلح و سازش و عادی‌سازی روابط کردند آیات قرآن، سنت نبوی، سیره اهل بیت (ع) و وجه انسانی خود را زیر پا گذاشتند و از شما و از ارباب شما آمریکا ترسیدند ولی در قاموس موالیان اهل بیت (ع) کلمه ترس نوشته نشده؛ ارباب شما ۴۰ سال است ما را تحت فشار گذاشته ولی نتیجه عکس گرفته است.

نماینده ولی‌فقیه در استان اردبیل افزود: هر چقدر فشار بر ما بیشتر شود، به تعبیر حضرت امام(ره) امان‌نامه شرک و کفر را امضا نکرده و فقط در برابر خدا رکوع خواهیم کرد.

وی گفت: چنان که امام راحل فرمود چیزی که در سرنوشت روحانیت واقعی نیست، سازش و تسلیم شدن در برابر کفر و شرک است، که اگر بند بند استخوان‌هایمان را جدا سازند، اگر سرمان را بالای دار برند اگر زنده زنده در شعله‌های آتشمان بسوزانند، اگر زن و فرزندان و هستی‌مان را در جلوی دیدگانمان به اسارت و غارت برند، هرگز امان‌نامه کفر و شرک را امضا نمی‌کنیم.

آیت‌الله عاملی اضافه کرد: ملت‌های آن دسته از دولت‌های اسلامی که با اسرائیل صلح و عادی‌سازی روابط کردند، در این خصوص مسئولیت مستقیم دارند؛ بدون همکاری ملت‌ها دولت‌ها نمی‌توانند به امت مرحومه امت حضرت محمد مصطفی (ص) و آیات قرآن خیانت کنند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: رسول خدا (ص) در این باب سخنی بسیار خطیر، تکان دهنده و هولناک دارند و می فرمایند، کارگزاران شما [نتیجه] اعمال شما هستند و همان گونه که هستید، بر شما حکومت می‌شود.




مشاور املاک جاعل در اردبیل بازداشت شد

معاون دادسرای عمومی و انقلاب اردبیل بازداشت یک مشاور املاک جاعل در شهر اردبیل خبر داد.

به گزارش مرکز رسانه دادستانی اردبیل، حسین سالاری عصر چهارشنبه با اعلام این خبر افزود: در اجرای دستور ابلاغی دادستان مرکز استان مبنی بر شناسایی و پلمب دفاتر مشاورین املاک غیرمجاز و متخلف، یکی از عوامل اصلی جریان فسادزای حوزه زمین و مسکن اردبیل شناسایی، دستگیر و روانه زندان شد.

وی افزود: این فرد با اعمال مجرمانه متعدد مانند فروش قرارداد سهام زمین شرکت‌های تعاونی واهی و منحل شده و زمین‌هایی که وجود خارجی ندارد یا فروش یک زمین به نفرات مختلف، موجب گرفتاری شهروندان زیادی شده بود.

معاون دادسرای عمومی و انقلاب اردبیل ادامه داد: در بازرسی از بنگاه املاک این فرد تعداد زیادی اوراق عادی و رسمی جعلی، اسناد و مدارک مالکیت جعلی مربوط به ادارات دولتی و مدارک مرتبط با برخی از تعاونی‌های مسکن کشف شده است.

به گفته معاون دادستان مرکز استان اردبیل عملیات برخورد با مشاورین املاک متخلف در اردبیل تحت نظر دادستانی با جدیت آغاز شده و ظرف چند روز آتی تمامی دفاتر غیرمجاز پلمب می‌شود.




۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد

 مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی راکد این استان باتلاش‌ها و پیگیری‌های صورت گرفته در یک سال گذشته احیا شد و به چرخه تولید بازگشت.

مسعود ایرانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: در این راستا نسبت به برگزاری ۳۶ نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و ۱۸۵ نشست تخصصی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در سال گذشته اقدام گردید و واحدهایی احیا شده با سرمایه‌گذاری افزون بر ۲ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال برای ۱۶۱ نفر فرصت اشتغال دوباره ایجاد کردند.

وی افزود: همچنین با اقدام‌های صورت گرفته در سال گذشته ۳۱۱ فقره مجوز تاسیس با سرمایه‌گذاری حدود ۱۷۴ هزار و ۳۰۶ میلیارد ریال صادر شد که دارای ظرفیت اشتغال‌زایی برای ۶ هزار و ۴۳۸ نفر در استان اردبیل بود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با اشاره به تولید ۱۲۰ میلیون دلار کالاهای جایگزین واردات اظهار کرد: برای کمک به رونق تولید نیز بیش از ۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات نیز از محل تبصره ۱۸ و منابع داخلی بانک‌های عامل تسهیلات پرداخت شد.

وی با اشاره به ارایه ۴۳۰ مورد مشاوره سرمایه‌گذاری در سال گذشته اضافه کرد: همچنین در راستای رونق تولید ۷۰ فقره معرفی‌نامه پرداخت تسهیلات برای طرح‌های در حال احداث در استان اردبیل ارایه گردید.

در حال حاضر در مجموع افزون بر یک هزار و ۱۲۴ واحد صنعتی، بیش از ۲۰۰ واحد معدنی و نزدیک به ۶۰ هزار واحد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی دارای پروانه بهره‌برداری در اردبیل فعال هستند.

استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شمال‌غربی ایران همجوار با استان‌های آذربایجان‌شرقی، گیلان، زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است




اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌شود

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با اعلام اینکه اساسنامه مرکز ملی هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین است، گفت: این مرکز در اولین گام یک کاربر هوش مصنوعی یا به اصطلاح «اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی» را در کشور راه‌اندازی می‌کند.  

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی  در نخستین نشست خبری با خبرنگاران در سال ۱۴۰۳ افزود: توسعه فناوری در کشور وظیفه اصلی معاونت علمی ریاست جمهوری است و در این راستا برنامه ستاد توسعه هوش مصنوعی این معاونت کمک به دانشگاه ها، محققان و شرکت های دانش بنیان برای توسعه فناوری ها و کاربست هوش مصنوعی در ایران با استفاده از ابزار اپراتور است.

وی ادامه داد: پیش بینی می شود امسال جریان اکوسیستمی هوش مصنوعی در کشور راه می افتد و به صدها جی پی یو (GPU واحدهای پردازش گرافیک) دست پیدا می کنیم.

رییس بنیاد ملی نخبگان به رایزنی با رییس جمهور و بسیاری دستگاه ها از جمله سازمان برنامه و بودجه برای راه اندازی مرکز توسعه هوش مصنوعی در کشور و در کنار آن شورای راهبری هوش مصنوعی اشاره کرد و یادآور شد: برای این کار مدل های مختلف در بسیاری کشورها بررسی شد.

دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: بررسی ها نشان داد که بعضا برخی کشورها وزارتخانه و برخی هم شورای راهبری برای هوش مصنوعی ذیل ریاست جمهوری ایجاد کرده اند.

وی افزود: با ساعت ها رایزنی و مشورت با متخصصان و صاحب‌نظران هوش مصنوعی و شبکه ها به این جمع بندی رسیدیم که در کشور باید یک مرکز تحت عنوان مرکز ملی هوش مصنوعی داشته باشیم تا وظیفه کلانی را در این حوزه از جمله نظارت و تنظیم گری و همچنین توسعه زیرساخت های کلان عهده دار شود و شورایی هم به عنوان راهبر و هیات امنا بالا سر این مجموعه شکل بگیرد.

معاون علمی رییس جمهور یادآور شد: اسفندماه ۱۴۰۲ مرکز ملی هوش مصنوعی تاسیس شد و حکم ریاست آن نیز توسط رییس جمهور صادر شد و اعضای شورای راهبری این مرکز نیز معرفی شدند، اساسنامه مرکز ملی هوش مصنوعی د رحال حاضر در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تنظیم آست.

دهقانی فیروزآبادی تاکید کرد: این مرکز در حوزه هوش مصنوعی فراتر از معاونت علمی ریاست جمهوری است و همه دستگاه ها در قبال این مرکز از یک ماموریت اختصاصی برخوردار هستند.

وی از برگزاری جلسات مختلف با طرف های تاثیرگذار در حوزه هوش مصنوعی همچون سرمایه گذاران مختلف، بخش های دولتی و صندوق ها خبر داد و تصریح کرد: در این راستا صندوق پژوهش و فناوری توسعه هوش مصنوعی نیز تصویب و دایر شد.

رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این صندوق با سرمایه ۱۰ هزار میلیارد تومانی برای فعالیت برنامه ریزی شده است، افزود: بخش خوبی از این سرمایه را نهادهایی مثل صندوق توسعه ملی و چندین مودی مالیاتی بزرگ در حوزه اپراتورها تقبل ‌کرده اند که پرداخت کنند بنابراین اقدامات عملیاتی بسیار خوب پیش رفته است و برنامه ریزی ها این است که مرکز ملی هوش مصنوعی در اولین گام یک کاربر هوش مصنوعی یا اصطلاحا یک اپراتور هوش مصنوعی در کشور راه اندازی کند.

دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: طبق برنامه ریزی انجام شده این اپراتور هوش مصنوعی سه خدمت اصلی را عرضه می کند، یعنی یک مزرعه پردازشی بزرگ که چگونگی ابعاد و اندازه آن در حال بحث است. یک مرکز داده یا دیتا سنتر بزرگ برای تولید داده ها و همچنین کتابخانه بزرگ زبانی و تصویری که اینها مجموعه هایی هستند که قرار است در اپراتور اصلی مدیریت شوند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت ساخت هواپیمای مسافربری ٧٢ نفره که به عنوان یک پروژه دانشگاهی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر پیگیری می‌شود، تاکید کرد: هواپیمای مسافربری ۷۲ نفره در حوزه فنی فاقد زیرساخت است.

دهقانی فیروزآبادی به بازدید خود از این پروژه  اشاره کرد و اظهار داشت: این پروژه در جلسات متعددی مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد با اینکه پروژه هواپیمای مسافربری ۷۲ نفره پروژه مناسبی است اما جوابگوی صنعت هواپیمایی نیست.

وی افزود: بر همین اساس مقرر شد که شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند و فعال در این حوزه فعالیت خود را به سمت  ساخت و طراحی بخش‌های دیگری از جمله سیم‌های کنترل، ناوبری هدایت و تجهیزات موتوری سوق دهند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با بیان اینکه یکی از برنامه های ما تشکیل کنسرسیوم در صنعت هوایی با کشورهای دوست است از مشارکت با روس ها در قالب یک کنسرسیوم برای ساخت یک هواپیمای جدید خبر داد.

دهقانی فیروزآبادی همچنین گفت: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که مجموعه وزارت دفاع از یک برنامه بسیار مناسب برای استفاده از این هواپیماها با یک تغییر طراحی تحت هواپیمای ترابری سیمرغ برخوردار است و یک فروند از آن نیز طراحی و به پرواز درآمده است.

وی در عین حال با بیان اینکه امروزه ساخت هواپیما کار ساختی محسوب نمی شود، افزود: در ساخت هواپیما اخذ استانداردهای جهانی بسیار مهم است، ما باید با کشورهایی که روابط خوب داریم، کنسرسیوم تشکیل بدهیم و در دنیا نیز همه هواپیماسازهای اصلی کنسرسیوم تشکیل می‌دهند.

رییس بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: جمع‌بندی کارگروه ذیربط این است که به عنوان عضوی از یک کنسرسیوم بزرگ که بخش بسیار خوبی از آن هواپیماسازی روسیه است، بتوانیم در بخشی از تولید هواپیمای جدید با این کشور مشارکت داشته باشیم.

دهقانی فیروزآبادی یادآور شد: در سال های اخیر نزدیک به ۵۰۰ تا یک میلیون دلار صرف پروژه هواپیمای ۷۲ نفره شده است، تیم ساخت هواپیمای ۷۲ نفره یک تیم خوب و ارزشمند است و اقدامات ارزشمندی هم انجام شده است و مجموعه صنایع هوایی پذیرفت که از این تیم در پروژه‌های هواپیمایی حمایت کند و معاونت علمی ریاست جمهوری هم تاکنون کمک‌های بسیار زیادی را به این مجموعه کرده است.

۱۰۰۰ مجموعه نوپا مستقر در پارک ها به شرکت های دانش بنیان نوپا ارتقا می یابند

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به این سوال که تدوین و اجرای نظام ارزیابی دانش بنیان ها چه تغییری در اکوسیستم و زیست بوم حوزه دانش بنیان های کشور ایجاد کرده است، گفت: در نظام جدید ارزیابی دانش بنیان ها، علاوه بر سطح فناوری میزان اشتغال تخصصی و گردش مالی شرکت ها مورد سنجش قرار می گیرد و شرکت های فناور بر این اساس به شرکت های نوپا، نوآور و فناور تقسیم می شوند.

دهقانی فیروزآبادی در مورد اینکه گفته می شود این همان سیستم دسته بندی نوع یک، دو و سه سابق است، تاکید کرد: مطلقا این صحبت اشتباهی است، چراکه قبل از این مجموعه های فناور تنها براساس فناوری دسته بندی می شدند.

وی اظهار داشت: نظام ارزیابی جدید مجموعه های فناور در حال حاضر به یک ابزار جدی برنامه ریزی و مدیریت تسهیلات برای ساز و کارهای حمایتی برای معاونت علمی تبدیل شده است و اینکه می گوییم هفت هزار از مجموعه های فناور ما شرکت نوپا و قریب به ۸۰۰ تا هزار فناور هستند و ۲ هزار نوآور هستند، یک دید واقعی به ما می گوید که حجم اقتصاد و حجم صادراتی کشور در چه مرحله و شرایطی است برای یک برنامه ریزی جدی از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری است.

رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در سه ماه آینده بحث ارزیابی مجموعه های فناور به شکل اساسی به روز رسانی می شود و ارزیابی ها توسط پارک ها انجام و آسان گیرانه تر و بعضا غیرحضوری خواهد بود، افزود: هم اکنون ۱۰ پارک علم و فناوری در کشور کارگزار معاونت علمی ریاست جمهوری در شرکت های نوپا فعالیت می کنند.

دهقانی فیروزآبادی در عین حال تاکید کرد: تمرکز ارزیابی های جدی و حضوری بر روی شرکت های نوآور و فناوری خواهد بود که بازی اصلی دست آنها است.

وی پیش بینی کرد امسال علاوه بر متوازن شدن نظام حمایت از مجموعه های فناور و واقعی شدن ارزیابی ها، حداقل یک هزار شرکت جدیدی از شرکت هایی که پیش از این در پارک ها بوده اند به شرکت های دانش بنیان نوپا تبدیل می شوند.

۱۰۸ شرکت دانش‌بنیان در بورس حضور دارند؛ امیدواریم تا آخر سال حداقل رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کند

دهقانی فیروزآبادی در ادامه نشست خبری از حضور ۱۰۸ شرکت دانش‌بنیان در بورس خبر داد و گفت: امیدواریم تا آخر سال حداقل رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کنند

وی افزود: یکی از مراحل بلوغ بعضی از شرکت‌های دانش‌بنیان عرضه شدن آنها در بازار سرمایه و مشارکت آنها توسط سرمایه مردم است. ، لزومی ندارد یک شرکت دانش بنیان برای ورود به بورس به معاونت علمی ریاست جمهوری مراجعه کند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور ادامه داد: وقتی بحث کلان داده‌ها مطرح می شود یا بحث داده های مرتبط با مردم یا امنیت مردم مرتبط می شود، صلاحیت شرکت ها برای ورود به بورس در یک کارگروهی که در معاونت علمی ریاست جمهوری تشکیل شده، مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.

ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان با هدف دسترسی به آمار مهاجرت نخبگان

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص چرایی ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان، گفت: ایجاد دفتر فراجا در این بنیاد برای رصد نخبگان است.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه رصد ورود و خروج نخبگان مقیم خارج از ایران به کشور در تمام دنیا مرسوم است افزود: همه مجموعه هایی که آمار مهاجرت‌ها را ارائه می کنند، بدون دسترسی صحیح به آمار و ارقام است، این درحالی است که  بهترین مرجع ارائه آمار مهاجرت در کشور پلیس گذرنامه است.

وی اظهار داشت: فراجا اطلاعات لازم از مهاجرت را که اطلاعاتی محرمانه محسوب می شود را در اختیار دارد و کمک می‌کند تا بنیاد ملی نخبگان به صورت دقیق به آمار مهاجرت نخبگان دسترسی داشته باشد.

رییس بنیاد ملی نخبگان درادامه وطن‌پرستی را شاخص اصلی شهروندان هر کشوری دانست و گفت: بخش بسیاری از توفیقات کشورهایی همچون هند و چین به لطف محققانی است که در سایر کشورها به تحقیق و پژوهش اشتغال دارند.

دهقانی فیروزآبادی تصریح کرد:بازگشت محققان ایرانی در قالب عضو هیات علمی و غیره به کشور ۲ برابر شده است.

رشد بودجه معاونت علمی به هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان

وی به تحقق ۹۰ درصدی بودجه مصوب معاونت علمی ریاست جمهوری در سال گذشته اشاره کرد و افزود: بودجه عمومی این معاونت امسال ۲۰ درصد افزایش داشته است و علاوه بر این، یک سری منابع اختصاصی نیز به منابع بودجه‌ای این معاونت اضافه شده است، به طوری که بودجه تملکی امسال به هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان ارتقا یافت.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور ادامه داد: امسال در صورت قطعی شدن بودجه معاونت علمی رشد چهار، پنج برابری خواهد داشت. قرار شد برای خرد نشدن بودجه ها، بودجه ستادها در مرکز توسعه فناوری های راهبردی مجتمع شود. ستادهای توسعه فناوری علاوه بر بودجه مصوبشان، حمایت های معاونت علمی را از محل مرکز توسعه فناوری های راهبردی نیز بهره‌مند می‌شوند.

دهقانی فیروزآبادی یادآور شد: بنیاد علم ایران و بنیاد ملی نخبگان، سال گذشته رشد قابل توجهی در بودجه داشت و امید و انگیزه بسیار خوبی را ایجاد کرد اما در برنامه امسال سازمان برنامه و بودجه، بودجه بنیاد علم کاهش یافته است که امیدواریم با پیگیری هایی که جریان دارد، این روند اصلاح شود.

وی در پاسخ به سوالی درمورد حمایت از نوآوری ها، به حمایت از نوآوری‌ها و طرح‌های خلاق برای اقشار خاص به عنوان یکی از مصادیق مردمی‌سازی‌ اقتصاد دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: تجربه نشان داده است که در جامعه توانخواهان، استعدادها و توانمندی ها نسبت به عموم جامعه بیش‌تر در محصولات خلاق است و در صورت نقش آفرینی انجمن‌ها و نهادهای حمایتی، معاونت علمی،  آمادگی دارد تا به طور جدی از توسعه محصولات مورد نیاز توانخواهان حمایت کند.

عملیات وعده صادق برخوردار از دو بال «علم و فناوری» و «شجاعت»

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری همچنین در ادامه عملیات وعده صادق توسط نیروهای مسلح کشور را مزین به دو بال علم و فناوری و همچنین شجاعت توصیف کرد.

دهقانی فیروزآبادی تاکید کرد: هر انسان آزاده‌ با مشاهده عملیات صادق دریافت که  ایران در ساخت تجهیزات دفاعی، پدافندی و آفندی بسیار توانمند است.

 




مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی: محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود

 مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل با استقبال از شکل‌گیری موسسه ادبی ملامحمد فضولی در این استان بر لزوم برگزاری محافل فضولی‌خوانی با هدف نشر ارزش‌های فکری و معنوی این شاعر تاکید کرد.

امیر رجبی در دیدار با اعضای موسسه ادبی حکیم ملامحمد فضولی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل اظهار کرد: جای خالی موسسه‌ای فعال در حوزه زبان و ادبیات در استان احساس می‌شد و این جمع وزینی از شعرا و ادبا که برای شکل‌گیری موسسه فضولی گرد آمده امید برای پر شدن آن خلاء را در دل‌ها زنده می‌کند.

وی افزود: نامگذاری این موسسه ادبی به نام حکیم ملامحمد فضولی از محسنات این حرکت فرهنگی است و از ناحیه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از این کار استقبال می‌کنیم و اصرار داریم فضولی‌خوانی در استان اردبیل باید پا بگیرد.

وی ادامه داد: سابقه و صبغه مکتبی، مرثیه‌ای و آیینی ملامحمد فضولی در خیلی از جنبه‌ها با ما تجانس و تناسب دارد و امیدواریم با فعالیت این موسسه ادبی جلسات و محافل فضولی‌خوانی در این استان برگزار شود.

رجبی گفت: برای تصویب نهایی موسسه ادبی ملامحمد فضولی در این استان همکاری می‌کنیم و با توجه به موسسه بودن این تشکل ادبی و فرهنگی، امکان حمایت مالی از آن را خواهیم داشت تا با تلاش شما شعرا در قالب این موسسه، برنامه‌ها و آئین‌های ادبی و فرهنگی در خور توجهی در استان اجرا شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل تصریح کرد: برنامه‌ریزی و اجرای برخی کارها و برنامه‌های ادبی را به این موسسه واگذار خواهیم کرد و فرایند ثبت نهایی موسسه باید با سرعت پیگیری شود و امیدواریم چاپ مجموعه‌های شعر و کتاب‌های فاخر از موسسه فضولی را شاهد باشیم.

موسسه فضولی برگزاری برنامه‌های ادبی را عهده دار می‌شود

احد پیشگر ، رئیس موسسه ادبی ملامحمد فضولی نیز در این جلسه اظهار کرد: مجوز تاسیس این موسسه از سال‌ها قبل از ناحیه وزارت کشور صادر شده است و به تازگی شالوده تشکیل این موسسه در جلسه شعرخوانی انجمن ادواری استان در شهرستان نمین مطرح شد و مورد استقبال شعرا قرار گرفت.

وی افزود: این موسسه علاوه بر فعالیت علمی و ادبی در راستای تعالی شعر و ادب و ترویج شعائر و ارزش‌های ایرانی و اسلامی و آرمان‌های ملی و انقلابی، برگزاری برنامه‌های ادبی را نیز عهده‌دار خواهد شد.

وی در معرفی سایر اعضای موسسه ادبی حکیم ملا محمد فضولی اظهار کرد: روزبه صمدی متخلص به نیر اوغلو به عنوان دبیر، محمد ولی محمدی به عنوان خزانه‌دار، شهاب‌الدین وطن‌دوست متخلص به شهاب به عنوان کارشناس و منتقد ادبی، اسکندر نجفی متخلص به سخنور به عنوان بازرس و مجری برنامه‌ها، رحیم اسداللهی متخلص به قارتال به عنوان کارپرداز، محمد نوری دودران متخلص به نوری به عنوان منشی اول، علاالدین اشرفی به عنوان منشی دوم و عیسی پاشاپور به عنوان مسئول اطلاع‌رسانی و خبر این موسسه فعالیت خواهند کرد.

استان ادبیل با بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است و انجمن‌ها و گروه‌های ادبی متعددی در مرکز و شهرستان‌های این استان زیر نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت هستند.




چهار هزار واحد مسکونی روستایی در استان اردبیل مقاوم‌سازی شد

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل اعلام کرد: طی یک سال گذشته چهار هزار واحد مسکونی روستایی در مناطق مختلف استان اردبیل برابر آخرین ضوابط فنی و عمرانی مقاوم سازی شده است.

حامد کیخسروی اظهار کرد: امسال برای مقاوم سازی مسکن روستایی در استان اردبیل، هفت هزار و ۵۰۰ واحد سهمیه در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به افزایش مبلغ تسهیلات بانکی طرح مقاوم سازی مسکن روستایی به سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال افزود: با پرداخت این تسهیلات امسال هفت هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی روستایی استان اردبیل با پرداخت وام با بهره پنج درصد و با اقساط ۲۰ ساله مقاوم سازی می‌شود.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل همچنین از آغاز روند معرفی متقاضیان طرح مقاوم‌سازی مسکن روستایی استان به بانک‌های عامل در سال جدید خبر داد و اظهار کرد: با اجرای این طرح، روند احداث مسکن مقاوم در برابر حوادث در روستاهای استان اردبیل تسریع می‌شود.

وی خواستار استقبال روستاییان استان از این فرصت ویژه شد و اظهار کرد: استان اردبیل در اجرای طرح مقاوم سازی مسکن روستایی جزو پنج استان برتر کشور محسوب می‌شود.

کیخسروی، میانگین مسکن روستایی مقاوم‌سازی شده در مناطق روستایی کشور را ۵۸ درصد ذکر کرد و ادامه داد: نرخ مقاوم سازی مسکن روستایی در استان اردبیل ۶ درصد بیشتر از میانگین کشوری بوده و ۶۴ درصد است.

وی با اشاره به شناسایی ۱۰۲ هزار واحد مسکونی روستایی در سطح استان اردبیل گفت: تاکنون بیش از ۶۶ هزار واحد از این واحدهای مسکونی در برابر حوادث مقاوم سازی شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل در ادامه از اجرا و افتتاح ۲۴۰ پروژه عمران روستایی در قالب طرح هادی در سطح روستاهای استان اردبیل در سال گذشته خبر داد و اضافه کرد: روند اجرای طرح هادی در روستاهای استان امسال نیز ادامه می یابد و به زودی برنامه اجرایی سال جاری نهایی و جهت اجرا در دستور کار قرار می گیرد.




استقبال پاکستان از رئیس جمهور ایران؛ آیت الله رئیسی وارد اسلام‌آباد شد

 آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران صبح امروز به وقت محلی در راس یک هیات عالی رتبه سیاسی-اقتصادی وارد پایتخت پاکستان شد و در بدو ورود به فرودگاه اسلام‌آباد از سوی وزیر مسکن کشور میزبان مورد استقبال قرار گرفت.

به گزارشخبرنگار ایرنا، آیت الله رئیسی و اعضای هیات همراه در پایگاه هوایی نورخان که فرودگاه ویژه مهمانان بلندپایه خارجی به شمار می‌رود، از سوی ریاض حسین پیرزاده وزیر فدرال مسکن دولت پاکستان‌، رضا امیری مقدمسفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان و جمعی از مسئولان ارشد سیاسی و نظامی کشور میزبان مورد استقبال قرار گرفتند.

مراسم ورود هیات بلندپایه جمهوری اسلامی ایران و استقبال از آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی به صورت مستقیم از تلویزیون ملی پاکستان پخش شد.

قرار است تا ساعتی دیگر محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان نیز در محل کاخ نخست وزیری به طور رسمی از آیت الله رئیسی استقبال کند.

در این سفر دو روزه که با محوریت توسعه و تقویت روابط اقتصادی و تجاری، گفت‌وگوهای دو جانبه و رایزنی‌های منطقه‌ای با عالی‌ترین مقامات پاکستان انجام می‌شود، وزیر امور خارجه، وزیر کشور، وزیر دفاع، وزیر مسکن، وزیر صنعت، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر بهداشت آیت‌ الله رئیسی را همراهی می کنند.

قرار است در جریان سفر رئیس دولت سیزدهم به پاکستان، تعدادی سند همکاری میان دو کشور در زمینه‌های تجاری، بهداشت، اقتصادی، امنیتی، قضایی و کشاورزی از سوی وزیران مربوطه و در حضور سران دو کشور امضا شود.

رئیس جمهور در این سفر همچنین با آصف علی زرداری همتای پاکستانی خود ملاقات خواهد داشت و علاوه بر آن قرار است با علما، نخبگان، تجار و فعالان اقتصادی این‌ کشور نیز دیدار و گفت‌وگو می‌کند.

سفر به شهر لاهور قلب فرهنگی پاکستان و شهر کراچی به عنوان قلب اقتصادی این کشور از دیگر برنامه‌های آیت‌الله رئیسی در ادامه سفر خود به پاکستان خواهد بود.

همزمان با سفر رسمی آیت‌الله سید ابراهیم به پاکستان و به نشانه دوستی و همسایگی دو کشور، یک خیابان در شهر اسلام‌آباد به نام «ایران» نامگذاری می‌شود.

همچنین شهر زیبا و سرسبز اسلام‌آباد از چند روز قبل از این سفر تاریخی، به پرچم جمهوری اسلامی ایران، پلاکاردها و تصاویر بزرگی از آیت‌الله رئیسی و نخست وزیر و رئیس جمهور پاکستان مزین شده است.

روابط تجاری – اقتصادی ایران و پاکستان در شرایط کنونی

براساس آمار و ارقام، برای اولین بار حجم مبادلات تجاری ایران و پاکستان در سال گذشته رکورد زد و از رقم ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار عبور کرد.

این ارقام در سال‌های گذشته و به دلیل ادامه تحریم‌های ظالمانه غرب، با سیر نزولی با شیب کم همراه بود. سران دو کشور بر افزایش دو برابری حجم فعلی مبادلات تجاری و رساندن آن به ۵ میلیارد دلار و بیشتر تاکید دارند و با توجه به شرایط جدید تجاری و اقتصادی ایران و وجود ظرفیت‌های فراوان در دو کشور، دستیابی به این رقم در آینده نسبتا نزدیک را دور از دسترس نمی‌دانند.

انرژی ایران، مهمترین زمینه برای ارتقای همکاری‌های اقتصادی و مبادلات تجاری دو کشور است و در شرایط کنونی، خط لوله گاز ایران-پاکستان مهمترین پروژه همکاری میان دو کشور دوست محسوب می‌شود. گشایش بازارچه‌های رسمی میان دو کشور در سال گذشته و افزایش صادرات برق ایران به پاکستان نیز زمینه لازم برای توسعه این مراودات را فراهم ساخته است.

پاکستان نیز از ظرفیت بالایی برای صادرات محصولاتی نظیر منسوجات، برخی میوه‌ها، غلات، گوشت، لبنیات، برخی وسایل ورزشی و لوازم جراحی به ایران دارد و ایران هم برای صادرات گاز، نفت خام، محصولات پتروشیمی و افزایش صادارات برق به پاکستان آمادگی دارد.

علاوه بر تلاش‌های دو همسایه برای عبور از چالش‌های ناشی از تحریم‌های یکجانبه، شناخت بهتر بخش‌های خصوص و اتاق‌های بازرگانی ایران و پاکستان از ظرفیت‌های متقابل، مهمترین عامل برای کمک به افزایش حجم مبادلات تجاری دو همسایه محسوب می‌شود لذا با توجه به سفرهای متعدد هیات‌های اقتصادی دو کشور و تعامل نزدیک میان اتاق‌های بازرگانی و صنایع پاکستان با ایران، انتظار می‌رود گام‌های موثری در جهت معرفی متقابل ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های دو کشور برداشته شود.

افزایش گذرگاه‌های جدید مرزی نیز از جمله موضوع‌های مورد علاقه در حال پیگیری میان دو همسایه است و دو دولت عزم جدی برای بازگشایی گذرگاه‌های بیشتر، ساخت مناطق آزاد تجاری به ویژه در مرز ریمدان – گبد با هدف ارتقای تجارت مرزی و بهبود شرایط معیشتی و امنیتی مرزنشینان دارند که این مهم می‌تواند به تقویت اوضاع اقتصادی، تقویت امنیت و کاهش پدیده قاچاق در مناطق مرزی منجر شود.

پیشینه دوستی ناگسستنی ایران و پاکستان

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ و تشکیل حکومت جمهوری اسلامی، پاکستان اولین کشوری بود که آن را به رسمیت شناخت. ایران هم اولین کشوری بود که بعد از استقلال پاکستان در سال ۱۹۴۷ میلادی، این همسایه خود را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخت. این موضوع مهم، به عنوان یک پیشینه و پشتیبان بزرگ برای روابط سیاسی دوستانه تهران – اسلام‌آباد به شمار می‌رود.

از زمان استقلال پاکستان، ایران و پاکستان از روابط دیپلماتیک برخوردارند و برغم برخی فراز و فرودها، همواره از روابط خوب و نزدیکی داشته‌اند.

پاکستان به خوبی به جایگاه، ثبات و اقتدار جمهوری اسلامی ایران به عنوان لنگرگاه ثبات و امنیت منطقه واقف است و به دلیل داشتن نزدیک به یک هزار کیلومتر مرز مشترک با ایران، نیاز شدید به انرژی و وجود ارتباط قلبی میان مردم دو کشور، تقویت مناسبات سیاسی، نظامی، امنیتی، فرهنگی، اقتصاد و اجتماعی با ایران را یک ضرورت می‌داند.




عملیات تلافی‌جویانه الحشدالشعبی در راه است/ اسرائیل رفتنی است

 «عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به نیروهای الحشدالشعبی عراق،تاکید کرد که نیروهای مردمی عراق دست به عملیات تلافی جویانه خواهند زد.

به گزارش  ایرنا، عطوان در مطلبی در رای الیوم با اشاره به تنگنایی که رژیم صهیونیستی به خاطر جنگ غزه به آن گرفتار شده است، نوشت که اقدامات این رژیم مانند حمله به کنسولگری ایران در دمشق و نیز حمله به پایگاه نظامی «کالسو» الحشدالشعبی در استان بابل عراق گواه این است که اسرائیل توان بیرون آمدن از مخمصه ای که به آن گرفتار شده است را ندارد.

وی با اشاره به اینکه حمله رژیم صهیونیستی به نیروهای الحشدالشعبی عراق تاوان سنگینی برای تل آویو به همراه خواهد داشت، ادامه داد که پاسخ تنبیهی ایران علیه اسرائیل نقطه تحول راهبردی بود که تل آویو انتظار آن را نداشت و حمله این رژیم به پایگاه سازمان الحشدالشعبی عراق سبب خواهد شد که نیروهای این سازمان نه تنها واکنش نظامی انتقام جویانه داشته باشند، بلکه روانه مرزهای اردن و سوریه با فلسطین اشغالی شوند و حملاتی را در عمق فلسطین اشغالی انجام دهند.

این تحلیلگر در ادامه به جنگ آمریکا علیه عراق در سال ۲۰۰۳ اشاره و اضافه کرد، اشغال این کشور به تحریک رژیم صهیونیستی و زمینه سازی برای عادی سازی روابط با کشورهای عربی و تاسیس ائتلاف موسوم به محور اعتدال علیه ایران به سرکردگی تل آویو و با حمایت و نظارت آمریکا بود که هدف قرار دادن سوریه، لیبی و یمن به بهانه دموکراسی و حقوق بشر در این راستا است.

عطوان نوشت: حمله به پایگاه الحشدالشعبی عراق، به خنثی سازی همه طرح‌های آمریکا در عراق و برچیدن پایگاه‌هایش در این کشور و بازگشت عراق به نقش خود به رویارویی با پروژه اسرائیلی-آمریکایی منجر خواهد شد.

به نوشته وی، الحشدالشعبی، پهپاد، موشک و پایگاه مردمی بسیار قوی از حیث سیاسی و نظامی دارد و مورد حمایت قدرت بزرگ منطقه ای به نام ایران است. الحشدالشعبی نقش بارزی علیه اشغالگران؛ از حملات موثر موشکی به بندر ایلات در دهانه دریای سرخ و خلیج عقبه تا حمله به سکوهای گازی میدان کاریش در دریای مدیترانه و بندر حیفا و پایگاه‌های نظامی رژیم صهیونیستی در بلندی های اشغالی جولان، ایفا کرده است.

این تحلیلگر افزود: مقابله با موشکها و پهپادهای ایرانی بر فراز اردن، ممکن است بهانه ای برای الحشدالشعبی و نیروهای آن برای رخنه به خاک اردن برای انجام حملات تلافی جویانه علیه رژیم اشغالگر در آینده باشد.

عطوان نوشت: نتانیاهو ۱۰ سال است که به دنبال کشاندن آمریکا به جنگ علیه ایران و بازوهایش در منطقه به بهانه نابودی مراکز هسته ای آن است و به نظر می رسد که شکست سنگینی که در غزه متحمل شده او را به سمت ماجراجویی گسترش دامنه جنگ سوق داده و از ضعف جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و کرنش او در برابر لابی اسرائیلی در آمریکا بهره گرفته است.

وی اضافه کرد: اسرائیل در حال حاضر پنج جبهه را پیش روی خود دارد؛ حزب الله در لبنان، انصارالله در یمن، الحشدالشعبی در عراق و حماس و جهاد اسلامی در غزه. همچنین ایران را نیز باید به آن بیافزاییم.

سردبیر روزنامه رای الیوم ادامه داد: آمریکا به هراندازه که حمایت نظامی، سیاسی و مالی از رژیم صهیونیستی به عمل آورد، پیروز نخواهد شد، آمریکایی در افغانستان شکست خورده و در آستانه شکست در اوکراین قرار دارد و با شکست بزرگی در خاورمیانه رو به رو است. طوفان الاقصی حماس و وعده صادق ایران، نه تنها چهره خاورمیانه، بلکه نهایت دوره آمریکایی-اسرائیلی را رقم خواهد زد و نقشه جدیدی برای دنیا و مراکز قدرت آن ترسیم خواهد کرد. عراق، یمن، فلسطین و لبنان به صحنه آمده و اسرائیل رفتنی است.




کمندی به نام “فروتنی”

یکی از بزرگان در سخنی نغز و جذاب گفته است که فروتنی، کمند بزرگی است. افراد متواضع همیشه در هر موقعیتی که باشند می‌توانند دوستان زیادی داشته و از حمایت و پشتیبانی بخش عظیمی از جامعه بهره ببرند.

یکی از معضلاتی که در اداره امور جامعه می‌تواند مورد توجه قرار بگیرد مسئولیت افراد خودشیفته و اقدامات نسنجیده و ناراضی‌تراشی آن‌هاست. این افراد به انتقاد بسیار حساس‌اند و تحمل شنیدن جمله‌ی “بالای چشمتان ابروست” را ندارند، برای بستن دهان منتقدان و متوقف کردن آن‌ها به هر اقدامی دست می‌زنند، از تهدید، ارعاب، حرمت‌شکنی و یا دروغ بافی‌های چندش‌آور گرفته تا استفاده از قدرت و اتهام‌زنی و دور کردن منتقدان از دایره و محدوده مدیریت.

افراد خودشیفته زمانی‌که بر صندلی ریاست و مدیریت تکیه بکنند به افرادی خطرناک، پرونده‌ساز و توجیه‌گر تبدیل می‌شوند. آن‌ها همواره خود را محق و برتر می‌دانند و روی این اصل به خودشان اجازه می‌دهند که برعلیه دیگران و به‌خصوص کسانی که ثناگو و مداح آن‌ها نباشند هر نوع پرخاشگری کلامی و یا رفتاری را داشته باشند و با دروغ‌پردازی‌ها در بزرگ جلوه دادن خود تلاش نمایند.

افرادی که قدرت اعتراف به خطاها و اشتباهات خود را نداشته باشند و از ظرفیت لازم برای تحمل اندرزها و پیشنهادات دیگران برخوردار نباشند برای مجموعه‌ها سمی خطرناک هستند که اثرات منفی آن‌ها به‌مرور زمان تأثیرش را نشان می دهد.

خداوند جامعه و دستگاه‌های خدمت‌رسان ما را از آسیب خودشیفته‌هایی که از خودپنداره کاذب بالایی برخوردارند حفظ و محافظت بفرماید. ان‌شاءالله.