1

ثبت میهمانی و انتقال دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور آغاز شد

 مدیرکل امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان گفت: ثبت میهمانی و انتقال دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور در مقاطع کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته برای سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ در سامانه سجاد از امروز ۲۰ فروردین ماه آغاز شد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از سازمان امور دانشجویان، ابوالفضل دانشور در این خصوص توضیح داد: دانشجویان دوره های کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و دکتری حرفه ای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور از امروز می توانند درخواست میهمانی و انتقال خود را برای دو نیمسال سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ در سامانه سجاد به آدرس https://portal.saorg.ir ثبت کنند.

وی با اشاره به اینکه مهلت ثبت نهایی درخواست‌ها تا ۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری است، اظهار داشت: دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی می توانند با استفاده از ابزارهای اطلاع رسانی مناسب به ویژه از طریق فضای مجازی و سامانه‌های دانشگاه‌ها، زمان شروع ثبت درخواست و ثبت نهایی درخواست‌های میهمانی و نقل و انتقال را برای دانشجویان اطلاع رسانی کنند تا حقی از کسی ضایع نشود.

دانشور افزود: تمام امور میهمانی و انتقال دانشجویان به دانشگاه یا موسسه آموزش عالی نزدیک به محل سکونت خانواده، با رعایت ضوابط آموزشی و احراز شرایط مندرج در آیین‌نامه جامع میهمانی و انتقال دانشجویان دوره‌های کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته که در سال ۱۴۰۲ به‌روزرسانی و به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ابلاغ شده است، در سامانه جامع دانشجویان (سجاد) و به صورت الکترونیکی انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: متقاضیان جهت ثبت درخواست ابتدا باید در سامانه سجاد ثبت‌نام کرده و پس از دریافت نام کاربری و رمز عبور نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند.

مدیرکل امور دانشجویان داخل در خصوص شرایط میهمانی دانشجویان اظهار داشت: در صورتی که دانشجو حداقل یک نیمسال تحصیلی را در موسسه مبدا با میانگین کل حداقل ۱۴ گذرانده و دارای یکی از شرایط خاص مندرج در آیین نامه باشد، می‌تواند تقاضای حداکثر دو نیمسال میهمانی را از طریق سامانه داشته باشد؛ بنابراین دانشجویانی که یک ترم در دانشگاه مبدا تحصیل نکرده اند، نمی توانند در طرح میهمانی و نقل و انتقال دانشجویان ثبت نام کنند مگر آن که دارای شرایط خاص باشند.

دانشور ادامه داد: مدت میهمانی برای مقطع کارشناسی پیوسته، چهار نیمسال و برای مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته، دونیمسال تحصیلی است همچنین ادامه وضعیت میهمانی درصورت موافقت موسسات مبدا و مقصد تا دانش‌آموختگی بلامانع خواهد بود.

وی افزود: شورای موسسه مبدا موظف است بر اساس مفاد آیین نامه ابلاغی، درخواست دانشجو را بررسی و پس از تشخیص و احراز شرایط حداکثر تا ۱۵ تیر ماه سال جاری نظر خود را اعلام و در صورت موافقت ریز نمرات دانشجو را به موسسه مقصد ارسال و موسسه مقصد نیز مکلف است حداکثر تا پایان مرداد ماه سال جاری نظر خود را به موسسه مبدا و متقاضی اعلام کند.

مدیرکل امور دانشجویان داخل در خصوص شرایط تبدیل میهمانی موقت به میهمانی دائم گفت: از آنجایی که دانشجو نمی‌تواند در ابتدای تحصیل میهمان دائم شود، در صورتی که تطبیق واحدها در موسسه مبدا مشکلی نداشته باشد و به شرط آنکه معدل کل ۱۴ و بالاتر در مدت چهار نیمسال میهمانی در مقطع کارشناسی پیوسته و دو نیمسال میهمانی در مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته را در موسسه مقصد کسب کند، می‌تواند در صورت موافقت موسسه‌های مبدا و مقصد، میهمان دائم شوند.

دانشور با بیان اینکه انتقال دانشجویان به موسسه مقصد، مشروط به احراز شرایط مندرج در ماده ۲ آیین نامه ابلاغی است، اظهار داشت: کسب معدل بالاتر از میانگین معدل دانشجویان ورودی همان سال و همان رشته در موسسه مقصد، در مدت حداقل چهار نیمسال میهمانی برای مقطع کارشناسی پیوسته و دو نیمسال برای مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته، ضروری است.

در سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲ در مجموع ۱۵ هزار و ۱۳۵ درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان سراسر کشور در سامانه سجاد به ثبت رسید که دانشگاه های مبدا با ۹ هزار و ۷۷۳ درخواست موافقت کردند و از این تعداد دانشگاه های مقصد نیز با ۶ هزار و ۵۱۸ درخواست موافقت کردند.




ایران خواستار نشست فوری شورای امنیت درباره حمله اسرائیل به کنسولگری خود در سوریه شد

سفیر و معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نامه ای به شورای امنیت، در پی حمله رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه از این شورا خواست این اقدام جنایتکارانه را به شدیدترین وجه ممکن محکوم و نشستی فوری برای رسیدگی به نقض آشکار هنجارها و اصول حقوق بین‌الملل توسط رژیم اسرائیل برگزار کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «زهرا ارشادی» سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در پی حمله رژیم اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سوریه ، نامه ای به رئیس دوره ای شورای امنیت و نیز آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نوشت.

در این نامه آمده است: «مکاتبه حاضر متعاقب نقض آشکار هنجارها و اصول حقوق بین‌الملل توسط رژیم اسرائیل تهیه شده است. رژیم اشغالگر اسرائیل مبادرت حمله تروریستی شنیع و نفرت‌انگیزی علیه اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در جمهوری عربی سوریه نموده است. بعد از ظهر ۱ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۴۵، اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق هدف حملات هوایی و موشکی رژیم صهیونیستی از بلندی‌های جولان اشغالی قرار گرفت. این حمله تروریستی منجر به شهادت غم‌انگیز دست‌کم پنج پرسنل ایرانی از جمله مستشاران ارشد نظامی و تخریب کامل اماکن دیپلماتیک ایران شد.»

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در نامه خود آورده است: «این جنایات هولناک و حملات تروریستی ناجوانمردانه، نقض آشکار منشور ملل متحد، قوانین بین‌الملل و اصل اساسی مصونیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی (همان‌طور که صراحتاً در کنوانسیون روابط دیپلماتیک ۱۹۶۱، کنوانسیون وین درباره روابط کنسولی ۱۹۶۳ و همچنین کنوانسیون پیشگیری و مجازات جرایم علیه افراد تحت حمایت بین‌المللی از جمله عوامل دیپلماتیک ۱۹۷۳، بدان اشاره شده) است. این جنایات هولناک همچنین تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه به حساب می‌آیند.»

او تصریح کرد: «با توجه به پیامدهای گسترده بین‌المللی چنین جنایات هولناکی که می‌تواند تنش‌ها را در منطقه تشدید کرده و به‌طور بالقوه‌ای آتش درگیری‌های بیشتری را با سایر کشورها شعله‌ور نماید، جمهوری اسلامی ایران از شورای امنیت می‌خواهد تا اقدام جنایتکارانه و حمله تروریستی رژیم اسرائیل را به شدیدترین وجه ممکن محکوم کند. »

معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: «مضافاً، جمهوری اسلامی ایران از شورای امنیت می‌خواهد تا هرگونه اقدام لازم از جمله برگزاری نشست فوری برای رسیدگی به این نقض فاحش و جلوگیری از اقدامات تجاوزکارانه آتی که امنیت و ایمنی ماموریت‌های دیپلماتیک را به خطر می‌اندازد، را اتخاذ نموده، و همچنین از به دست عدالت سپردن سریع مسئولین چنین اقدامات جنایتکارانه‌ای اطمینان حاصل نماید.»

معاون سفیر ایران در سازمان ملل گفت: «رژیم متجاوز صهیونیستی مسئولیت کامل عواقب چنین جنایات تروریستی را بر عهده دارد. جمهوری اسلامی ایران حق مشروع و ذاتی خود را بر اساس قوانین بین‌المللی و منشور ملل متحد برای پاسخ قاطع به این‌گونه اقدامات تروریستی محفوظ می‌داند.»

معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل در پایان نامه خود به رئیس شورای امنیت از او خواسته است این مکاتبه بعنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع شود.

رسانه های دولتی سوریه عصر روز دوشنبه ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۳ از حمله هوایی ارتش رژیم اسرائیل از سمت منطقه جولان اشغالی به کنسولگری ایران در مجاورت سفارت جمهوری اسلامی ایران در شهر دمشق خبر دادند.

خبرگزاری سوریه به نقل از یک منبع نظامی این کشور اعلام کرد: در این حمله، ساختمان کنسولگری ایران در دمشق به طور کامل تخریب شد و همه کسانی که در داخل آن بوده اند، شهید یا زخمی شده اند و کار تخلیه پیکرهای شهدا و امداد رسانی به زخمی ها و آواربرداری در حال انجام است.

خبرنگار شبکه خبری العالم نیز گفت که در این حمله، ساختمان کنسولگری و اقامتگاه سفیر ایران در مجاورت سفارت به طور کامل تخریب شده اما اعضای نمایندگی دیپلماتیک ایران در صحت و سلامت هستند.

فیصل المقداد وزیر خارجه سوریه دوشنبه شب با حضور در سفارت جمهوری اسلامی ایران گفت: ما این حمله پلید تروریستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق را که به شهادت شماری از بی گناهان منجر شد، محکوم می کنیم.

وی افزود: رژیم صهیونیستی هرگز نخواهد توانست به روابط سوریه و جمهوری اسلامی ایران خللی وارد کند.

در پی این حمله، فیصل مقداد وزیر امور خارجه سوریه با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تماس گرفت و دو وزیر در این تماس تلفنی ابعاد مختلف این جنایت را بررسی کردند.

وزیر امور خارجه سوریه در این گفت‌وگو حملات جنایتکارانه رژیم اسرائیل را با شدیدترین لحن محکوم کرد و آن را نقض فاحش مقررات بین‌المللی بویژه کنوانسیون روابط دیپلماتیک ۱۹۶۱ وین دانست.

امیرعبداللهیان نیز با قدردانی  از حضور وزیر خارجه سوریه در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، گفت: نتانیاهو بدلیل شکست‌های پی در پی رژیم اسراییل در غزه و دست نیافتن به اهداف جاه طلبانه صهیونیست‌ها، تعادل روانی خود را کاملا از دست داده است.

امیرعبداللهیان حمله به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق را عبور از همه تعهدات و کنوانسیون های بین المللی دانست و مسئولیت عواقب این اقدام را متوجه رژیم صهیونیستی دانست و بر ضرورت واکنش جدی جامعه جهانی نسبت به این گونه اقدامات جنایتکارانه تاکید کرد.




نوروزگاه‌های عشایر در استان اردبیل برپا شد

 مدیرکل امور عشایری استان اردبیل از راه‌اندازی نوروزگاه‌ها و آلاچیق‌های عشایری در ورودی شهرهای این استان به مناسبت آغاز شال جدید و استقبال از مسافران نوروزی خبر داد.

حاتم طهماسگفت: در این نوروزگاه‌ها و چادرهای عشایری، تولیدات و توانمندی و سبک زندگی عشایر استان به‌نمایش گذاشته شده است.

وی برپایی نوروزگاه‌های عشایری را فرصتی مغتنم برای نمایش توانمندی‌های تولیدی و معرفی ظرفیت‌های اقتصادی عشایر و همچنین عرضه محصولات این جامعه تولید کننده و زحمتکش به مسافران نوروزی عنوان کرد.

مدیرکل امور عشایری استان اردبیل بیان کرد: برای معرفی جامعه و زندگی عشایری استان اردبیل تاکنون علاوه بر اجرای ۹ جشنواره کوچ عشایر در فصل بهار، نخستین موزه عشایری استان نیز به منظور ایجاد فضایی برای معرفی جاذبه‌ها، سبک زندگی، آیین‌ها و فرهنگ زندگی جامعه کوچ‌نشین در شهرستان گرمی دایر شده است.

وی اظهار کرد: در این موزه همه مولفه‌های مربوط به آداب، آیین، رسوم، سبک زندگی و نقش جامعه عشایری در فرهنگ و اقتصاد منطقه و نیز معرفی نقش آنها در مرزبانی و حراست از میهن اسلامی عرضه شده است.




پرداخت ۲۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در استان اردبیل

 معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل از پرداخت ۲۳ هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال وام ازدواج و پنج هزار میلیارد ریال وام فرزندآوری در استان از ابتدای سال جاری خبر داد.

به گزارش  استانداری اردبیل، یاسر عبداللهی عابد در نشست جوانی جمعیت استان که با حضور مسئولان بانک‌ها و مدیران مرتبط برگزار شد، گفت: از ابتدای سال جاری، ۱۱هزار و ۷۰۰ فقره وام ازدواج به میزان ۲۳ هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال در استان اردبیل پرداخت شده است.

وی افزود: در این مدت هم‌چنین ۹ هزار فقره وام فرزندآوری به میزان پنج هزار میلیارد ریال به متقاضیان دارای شرایط در استان اردبیل پرداخت شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل تصریح کرد: با توجه به اثرگذاری این تسهیلات در تسهیل ازدواج و فرزندآوری برای خانواده‌ها، لازم است بانک‌ها نسبت به سرعت‌بخشی به پرداخت وام‌های مذکور تلاش بیش‌تری کنند.




چرا تخریب و چرا تهمت!!

با نزدیک شدن به روز برگزاری انتخابات، کاروان تخریب شتاب بیشتری به خود می‌گیرد. بدون شک تخریب‌ها به امید جلب توجه و افزودن به سبد رأی توسط کاندیداها و هواداران و جریانات سیاسی سازمان‌دهی و اجرا می شود.
آنهایی که بدون دلیل و مدرک، اقدامات‌شان رنگ‌وبوی تخریب به خود می‌گیرد باید به‌لحاظ وجدانی و اجتماعی پاسخگو باشند.
برای آرام کردن فضا و فراهم نمودن زمینه برگزاری انتخاباتی سالم و پرشور باید دستگاه‌های نظارتی و امنیتی همه توان و ظرفیت خود را به‌کار بگیرند و بدین ترتیب امکان رشد بی‌اعتمادی و دلسردی در میان مردم را ندهند.
تخریب و نسبت‌های ناروا به اشخاص و جریان‌ها از طرف هر فرد و گروهی که باشد عملی ناپسند و مذموم است اما این سوال برای افکار عمومی مطرح است که چه درصدی از موارد مطرح‌شده واقعیت دارد و چه کسانی و چه ارگانی باید پیگیری این موضوع را در دستور کار قرار بدهد و صدق و یا کذب ادعاها را مشخص و معلوم بکند. با کسانی که نتوانند ادعای خودشان را با ادله و مدرک ثابت بکنند چگونه باید برخورد شود تا درس عبرتی برای سایرین گردد.
چرا باید کاندیداها چه آنهایی که تأیید صلاحیت گرفته و چه آن‌هایی که در این راه موفق نبوده‌اند تحت فشار شدیدترین تخریب‌ها و تهمت‌ها قرار بگیرند؟ چرا در آستانه انتخابات باید برای فرار کردن از برخی واقعیت‌ها سنگی انداخته شود تا مردم را به انتخابات و رأی دادن بدبین بکنند.
براساس قانون انتخابات مجلس و اصلاحیه ماده ۵۸ این قانون، تولید، انتشار و بازنشر هرگونه محتوا و یا اخبار جعلی و خلاف واقع یا تخریب و توهین توسط نامزدها و یا ستادهایشان در هر یک از درگاه‌های نشر داخلی و خارجی در فضای مجازی ممنوع بوده و جرم محسوب می‌شود.
از طرف دیگر نامزدهایی که پیروزی خود در رقابت ها را در تخریب دیگران می‌بینند و برای رسیدن به این هدف برنامه‌ریزی کرده و نقشه‌های متعددی را برای اجرایی کردن آن ترسیم می‌کنند به رشته گناه وصل می‌شوند و آخرت خود را با دنیا و چندروزی ریاست و مطرح شدن معامله می‌کنند.
آلوده کردن فضا و هدف قرار دادن شخصیت افراد و تمرکز نیرو برای تخریب رقبا و سرمایه‌گذاری در این راه نمی‌تواند موفقیت نهایی برای عوامل آن را به دنبال داشته باشد‌
مقام معظم رهبری در مورد تخریب و تهمت زدن به رقبا می‌فرمایند: نامزدهای انتخاباتی به یکدیگر اهانت نکنند، خوب جنابعالی نامزد هستید، معتقدید که آدم صالحی هستید، آدم برجسته‌ای هستید بسیار خوب، از خودتان هرچه می‌خواهید تعریف کنید، اما به رقیبان اهانت نکنید، به رقیبان تهمت نزنید، از رقیبان غیبت هم نکنید. تهمت و افترا یعنی نسبتی بدهید که واقعیت ندارد اما غیبت یعنی نسبتی بدهید که واقعیت دارد، غیبت هم نباید بکنید بنابراین این‌هم یک وظیفه است و یک معیار است برای سلامت انتخابات. نمایندگان بروند آن‌چه را در وسع‌شان در قدرت‌شان و در صلاحیت‌شان هست برای مردم بیان کنند، مردم هم نگاه می‌کنند خوش‌شان می‌آید رای می دهند و خوش‌شان نمی‌آید رأی نمی‌دهند، این می‌شود انتخابات سالم.




محبوبیت؛ مزد صداقت آیت‌اله عاملی

انتخابات مجلس خبرگان، هم‌زمان با انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفند برگزار می‌شود. آن‌چه که برای جامعه اسلامی و انقلابی ما ضروری است حضور پرشور مردم در پای صندوق‌های رأی و افزایش میزان مشارکت است.

بدون شک کاندیداها و جایگاه خاص‌شان در جامعه و میزان اعتماد مردم به آنها ازجمله عواملی هستند که می‌توانند در ایجاد انگیزه برای حضور باشکوه در پای صندوق‌های رأی مؤثر باشند.

این روزها در کنار تحرک کاندیداهای مجلس شورای اسلامی و هواداران آنها، وظیفه‌ی رسانه‌ها و همه علاقه‌مندان و فعالان سیاسی و مذهبی جامعه است که در روزهای باقی‌مانده تا یازدهم اسفند، اهمیت مجلس خبرگان و جایگاه آن در نظام مقدس جمهوری اسلامی را تبیین نمایند و در معرفی هر چه بیشتر نامزدها و بیان ویژگی‌های آنها اقدام کنند.

بر اساس قانون ، مجلس خبرگان مهم‌ترین رکن در هندسه قدرت در جمهوری اسلامی است. مقام معظم رهبری  بارها بر جایگاه اثرگذار و بی‌بدیل این مجلس تأکید کرده‌اند. پرداختن به مجلس خبرگان و تبیین فلسفه وجودی آن می‌تواند در انتخاب اصلح‌ترین‌ها مؤثر باشد.

آشنایی مردم از اهمیت ذاتی مجلس خبرگان رهبری به عنوان حافظ رکن اساسی نظام سیاسی اسلام، تلاش دشمنان برای خدشه‌دار کردن  اعتبار این مجلس در نزد افکار عمومی را خنثی می کند.

کاندیداهای خبرگان رهبری در استان که از طرف شورای نگهبان تأیید شده‌اند از علمای عظام و از بزرگان منطقه می‌ باشند ولی حق طبیعی رأی‌دهندگان است که از میان اصلح‌ها، اصلح‌ترین را انتخاب نمایند.

در بین نامزدهای استان، آیت‌الله عاملی چهره‌ای مقبول، تأثیرگذار و مورد اعتماد می‌باشد. آیت‌الله عاملی از ویژگی‌های خاصی بهره می‌برد که او را در میان دیگر نامزدها متمایز می‌کند. احاطه کامل به مسایل دینی و اجتماعی و طرفداری از حق و حقیقت او را به زبان گویای مردم استان تبدیل کرده‌است.

شجاعت آیت‌الله عاملی خصوصیت بارز وی به شمار می‌رود. موضع‌گیری‌های صریح در موارد حساس و ضروری و بیان واقعیت‌های موجود بر ارزش‌های این روحانی افزوده است. در همه حال از حق مردم و منطقه دفاع کرده و با صدایی بلند و رسا حرف مردم حسینی و ولایت‌مدار استان را فریاد زده است.

اهتمام امام‌جمعه محبوب اردبیل برای حل مشکلات مستضعفین و طبقات محروم، دفتر وی را به مکانی برای گشودن درددل‌ها و مشکلات زندگی تبدیل کرده‌است. فعالیت مؤسسه‌های خیریه و نظارت مستمر بر عملکرد آنها، اردبیل را به شهر مهربانی‌ها تبدیل نموده و نقش اول این حرکت پسندیده و خداپرست مطمئناً برعهده‌ی آیت‌الله سید حسن عاملی بوده‌است.

با توجه به جایگاه‌اش در دنیای اسلام از او به‌عنوان روحانی تراز اول نام می‌برند. حضورش در همایش‌های بین‌المللی به‌عنوان یک متفکر اسلامی برای استان افتخارآفرین است. سخنرانی آیت‌الله عاملی در همایش “محقق کرکی جبل عاملی” بهترین دلیل بر این ادعا می‌باشد.

ورود به‌موقع برای باز کردن گره‌های موجود در منطقه و جلوگیری از تضییع حق مردم و بیت‌المال یکی دیگر از دلایل محبوبیت بالای وی در جامعه است.

خطبه‌های آتشین و اقدامات مؤثرش در ارتباط با مسائل مختلف از جمله واگذاری کشت و صنعت مغان و پروژه‌های نیمه‌تمام و دفاع تمام‌قد از مردم و جایگاه استان او را  اهل خدمت به جامعه معرفی کرده‌است.

با احترام به دیگر کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری، رأی بالای مردم به این خدمتگزار خستگی‌ناپذیر، تلاش‌گر، خدوم و بصیر قدردانی از همه زحمات وی خواهد بود.




تبلیغات میدانی رویداد اردبیل ۲۰۲۳ آغاز شد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل گفت: شرایط آب و هوایی و طوفان، تبلیغات میدانی رویداد اردبیل ۲۰۲۳ را به تاخیر انداخت، اما اقدامات لازم با جدیت در مرکز استان آغاز شده است تا علاوه بر هم استانی‌ها، گردشگران و مسافران نوروزی نیز در جریان برگزاری این رویداد مهم باشند.

حسن محمدی ادیب  اظهار کرد: شاید فعالیت‌های مرتبط با رویداد اردبیل ۲۰۲۳ به صورت میدانی به چشم نیاید اما کارهایی که ما باید به صورت ستادی انجام دهیم و زمینه‌های لازم را فراهم کنیم، در حال انجام است و استاندار اردبیل در سفرهای هفتگی به تهران، موضوع را از مرکز کشور پیگیری می‌کند و در سطح استان هم هر هفته یک جلسه با حضور استاندار، شهردار، برخی دستگاه‌های اجرایی و اداره کل میراث فرهنگی برای بررسی و تقویت اقدامات برگزار می‌شود




لیگ برتر والیبال زنان؛ صعود چهار تیم به پلی‌آف قطعی شد

هفته یازدهم لیگ برتر والیبال زنان برگزار و در پایان صعود چهار تیم پیکان تهران، سریک گنبد، سایپا و ذوب آهن اصفهان به مرحله پلی‌آف قطعی شد.

هفته یازدهم مسابقات والیبال قهرمانی باشگاه‌های برتر زنان ایران روزهای پنج‌شنبه و جمعه هشتم و نهم دی‌ماه با چهار دیدار در شهرهای تهران (دو سالن)، شهرکرد و رفسنجان پیگیری شد.

تیم‌های سایپا تهران، سریک گنبد، ذوب‌آهن اصفهان و پیکان تهران در دیدارهای این هفته موفق به شکست حریفان خود شدند.

به این ترتیب پس از صعود قطعی پیکان و سریک به مرحله پلی‌آف، در این هفته با برد سایپا برابر صدیق گفتار وارنا صعود این تیم هم به مرحله بعد قطعی شد.

از سوی دیگر علاوه بر تیم‌های جهان‌بین چهارمحال و صدیق گفتار وارنا که دیگر امیدی برای صعود به مرحله پلی‌آف نداشتند، طلوع مهر یزد و مس رفسنجان هم از صعود ناامید شده و ذوب‌آهن اصفهان و سایپا تهران دو سهمیه باقی مانده مرحله نیمه نهایی را به خود اختصاص دادند.

نتایج کامل هفته دهم لیگ برتر زنان:

ذوب‌آهن اصفهان ۳ – مس رفسنجان یک (۲۵ بر ۱۷، ۲۵ بر ۱۳، ۲۰ بر ۲۵، ۲۵ بر ۲۱)

سایپا تهران ۳ – صدیق گفتار وارنا صفر (۲۵ بر ۲۳، ۲۵ بر ۱۰ و ۲۵ بر ۲۱)

سریک گنبد ۳ – جهان‌بین چهارمحال صفر (۲۵ بر ۱۰، ۲۵ بر ۹، ۲۵ بر ۱۶)

پیکان تهران ۳ – طلوع مهر یزد صفر (۲۵ بر ۱۳، ۲۵ بر ۱۸ و ۲۵ بر ۱۱)

جدول لیگ برتر زنان در پایان این هفته:

۱- پیکان تهران ۱۰ برد و ۳۰ امتیاز

۲- سریک گنبد ۱۰ برد و ۲۹ امتیاز

۳- سایپا تهران ۹ برد و ۲۷ امتیاز

۴- ذوب‌آهن اصفهان ۷ برد و ۲۲ امتیاز

۵- مس رفسنجان چهار برد و ۱۲ امتیاز

۶- طلوع‌مهر یزد سه برد و ۹ امتیاز

۷- صدیق گفتار وارنا یک برد و سه امتیاز

۸- جهان‌بین چهارمحال بدون برد و امتیاز




روایت شور فاطمی در شعر شاعران اردبیل

 شعر به واسطه هنجارگریزی‌ها و آرایه‌های ادبی، ارتفاعی فراتر از سخن عادی دارد و با افزوده شدن چاشنی عشق معصومین (ع)، شاعر در عالم کشف و شهود قدم گذاشته و بدایعی الهام‌گونه را می‌آفریند، همچنانکه این روزها شمیم معارف فاطمی سبب تولد سروده‌های ناب در محافل ادبی استان اردبیل شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا استان اردبیل به لحاظ داشتن پیشینه و آوازه مذهبی و فرهنگی، مهد محافل شعری آمیخته با دین و مذهب بوده و هست و در این راستا انجمن‌های ادبی متعددی در همه شهرستان‌های این استان و بخصوص در مرکز آن همچون انجمن‌های آل محمد (ص)، کلک خیال، خطایی، ادواری و بانوان تشکیل شده است و نمود و بروز آنها در مناسبت‌های ملی و مذهبی برجستگی خاصی دارد.

شامگاه دوشنبه مصادف با شب شهادت حضرت فاطمه (س) با همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل و همکاری و همداستانی جمعی از اعضای انجمن‌های ادبی یادشده، محفل شعر فاطمی در سالن سخنرانی اداره کل مذکور برگزار شد و شمیم معرفت فاطمی فضای جلسه را معطر ساخت.

من متاسفانه با کمی تاخیر وارد محفل شدم، سکوتی آمیخته با توجه و تمرکز سنگین، فضای جلسه را در اختیار داشت و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بعد از تلاوت کلام وحی، سخنان خود را آغاز کرده بود.

او و برخی از شعرا به نشانه روز عزای فاطمی جامه سیاه برتن داشتند و البته رنگ‌های متنوع نیز در لباس شاعران مشهود بود و در واقع با وجود اینکه محل جلسه، فضایی اداری و رسمی بود، اما محفل انس بود و شعرا و ادبا هم به حدود و ثغور رایج و مرسوم واقف هستند و هم در عین صمیمیت و رسالت شاعرانگی، هر چه دل تنگشان می‌خواهد می‌گویند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل که سابقه سالها اجرای برنامه در شبکه برون مرزی صدا و سیما را دارد و زبان و بیان ترکی وی از ظرافت و زیبایی خاصی برخوردار است، نقبی به دوران حیات پیام‌آور نور و رحمت، محمد مصطفی (ص)، واقعه جانگداز عاشورا و سپس عظمت زهرای مرضیه (س) زد و ارزش‌ها و آموزه‌های نبوی، علوی و فاطمی را ذخایری تمام نشدنی برای شعر و ادب توصیف کرد.

عبدالله بحرالعلومی عشق و تعلق خاطر به اولیای الهی را مشخصه بارز شعرا بخصوص شاعران ترک زبان دانست و گفت: درک و تجربه ظرایف اندیشه و سیره معصومین (ع) به روحی زلال و متفکر نیاز دارد و عبارت مشهور زینب کبری (س) یعنی “ما رأیتُ الّا جمیلاً ” نمونه بارز نگاه متفاوت و عمیق به وقایع تاریخ اسلام است و شاعران نیز با نگاه‌هایی فراتر از عامه مردم، به تصویر و توصیف رویدادها می‌پردازند.

زمان شعرخوانی فرارسید و موسی فتحی شاعر و مجری خوش صدای محفل ادبی، چند بیت عاریه از حمیدرضا برقعی شاعر معاصر را اینگونه خواند:

زنی از خاک و از خورشید و از دریا قدیمی‌تر / زنی از حوری و آسیه و حوا قدیمی‌تر / زنی از نیت پیدایش دنیا قدیمی‌تر / که قبل از قصه قالوا بلی این زن بلی گفته …

شروع شعرخوانی با این مطلع پر قدرت، همه را برای خوانش سروده‌ها آماده کرد و البته او در اثنای اجرا به این نکته اشاره داشت که خوانش شعر نه بر اساس رتبه و درجه ادبی و هنری شعرا بلکه بر اساس زمان حضور و شرکت به موقع در جلسه است و قصدی در پس و پیش دعوت کردن برای شعرخوانی نیست.

با دعوت مجری، خانم شبنم فرضی زاده از شاعران پرقدرت و صاحب اثر اردبیل شعرخوانی را آغاز کرد و شعر او طبق همیشه در خور موضوع ، محکم و با محتوای خوب بود و به نوعی به واقعه در و دیوار و جراحت پهلوی دختر عفیف پیامبر خدا اشاره داشت و تقریبا با این مضمون و کلمات تمام کرد که ” ما را ببخش که از درد و آتش نوشته ایم / ما را ببخش که آنجا نبوده ایم …

شاعر بعدی خانم امان پور بود که با این بیت ” تو ای کوثر ای روح قرآن و دین / به لطف و صفا عاشقان را ببین” شعرش را شروع کرد و در واقع دست امید و التجا به دامن مبارک فاطمه (س) دراز نمود و او همچنین چند بیت ترکی نیز در این مناسبت محزون خواند: “سَپنده گویلره عشقین شراره سین اورگیم / دیلیمده اولدوز اولوب پارچالاندی دویغولاریم …

به خاطر فاصله ای که داشتم صدا و نام برخی شاعران را به درستی متوجه نمی شدم و در ادامه، شاعره ای به نام خانم بهشتی شعری با مطلع ” شبی من رازدار قصه ی پروانه‌ها بودم / اسیر اشک و دود و آتش ویرانه‌ها بودم” خواند و عمده مضامین سروده او راجع به روز عاشورا بود و سپس خانم ندایی شعری کاملا مرتبط با مناسبت و با این سرآغاز خواند که ” بانو قرار عاشقی‌ات برقرار شد / وقتی تمام کوچه به عشقت دچار شد.

گرماگرم شعرخوانی بود و مجری برنامه هر از چندگاهی ابیاتی ناب در رثای صدیقه کبریا (س) می‌خواند و شاعران را به خوانش شعر فرا می‌خواند و اینک نوبت خانم پری قدیمی بود تا شعرش را بخواند و او شعری آزاد و خارج از قالب‌های کلاسیک را پیشکش کرد ” بغض یک سیلی بود و خدا تمام کوچه‌ها را گریه می‌کرد”

بعد از وی چند بانوی شاعره و تنی چند از آقایان شاعر، وقت خود را به دیگران وقف کردند.

آقای قاسمی شعری ترکی خواند و حال و هوای شعرش بیشتر با مداحی و مرثیه عجین بود و اینگونه شروع می شد که ” منتهای ظلمدن افلاکه دوشدی ولوله / دوندی قانه گوز یاشی، اتدی شکایت کوچه ده.

شاعری با عنوان علیزاده نیز شعری آهنگین و موزن را به گوش حاضران رساند که مطلعش اینگونه بود ” فاطمه ای مخزن اسرارها / فاطمه ای معنی گفتارها / کیستی که مانده در وصفت بسی / پای در گِل مرکب افکارها…

مجری ناگهان من (عیسی پاشاپور) را به شعرخوانی دعوت کرد؛ من در انتهای جلسه از میکروفون دور بودم و ناچار بلند شدم و با ادای احترام به حاضران، اجازه خواستم تا برای تغییر حال و هوای انجمن، شعری متفاوت از حیث موضوع بخوانم و سپس سروده ای در وصف برف و زمستان را از روی یاداشت گوشی همراهم خواندم و چند بیتش این بود ” خواندند تا به گوش زمین داستان برف / افتاد خاک دلشده بر آستان برف / خشکید بیت بیت غزل‌های جویبار / تا سرکشید شعر سپید از زبان برف / شالی سفید داد به کوه و کرانه باد / باغ عطسه کرد از گذر ناگهان برف / چون صید در محاصره‌ی خیل گرگ ها / بیکار مانده کارگری در میان برف …

حاج ولی محمدی از بزرگان شعر استان اردبیل شاعر بعدی بود که افتادگی و وزانت طبع و ادبش، جایگاه خاصی در میان شعرا به او بخشیده است و شعر او در عین سادگی و گریز از تکلف و تصنع، پخته است؛ شعر او اینگونه شروع می شد که ” اولدی پیغمبر، اولوب غمگین خیال فاطمه / سولدی غم دن غصه دن گول تک جمال فاطمه / اولمادی غم دن رها فکر و خیال فاطمه …

آقای نوری از دبیران پیشکسوت و شاعران باتجربه اردبیل نیز در ادامه، شعری ترکی با این ابیات را به انجمن هدیه کرد ” چیخمیشام بیر یئره کی گنبد مینا گورونور / پوزولوب بند تعلق دل شیدا گورونور / ارم باغ وجود ایچره گزیر جان دیلیم / هر ایشی حکمت ایلن، حکمتی اعلا گورونور…

شعر او در واقع اشاره به آفرینش و فلسفه هستی داشت و در ادامه به ارزش‌ها و معارف دینی نیز پرداخته بود و مثل شعر سایر شاعران، با صلوات حاضران مورد استقبال و تمجید قرار گرفت.

دکتر شهاب الدین وطن‌دوست به عنوان شاعر بعدی شعرخوانی کرد؛ او از استادان دانشگاه محقق اردبیلی و از داوران جشنواره های ادبی استان است و شعر دفاع مقدس یکی از حوزه هایی است که او در آن قلمفرسایی کرده و آثار قابلی به علاقه مندان ارزانی داشته است.

وطن‌دوست شعرهایش را با این رباعی تاثیرگذار شروع کرد: ” از سوگ تو آسمان غم آکنده / خورشید ز نور دیده ات تابنده / از سوگ تو تا روز قیامت ای گل / دیوار سر افکنده و در شرمنده

او همچنین شعری عاشورایی نیز قرائت کرد و تقریبا با این مضمون و اینگونه به سرانجام رساند که ” هزار سال از آن روزها گذشت و هنوز / زند به بام فلک پرچم ظفر چشمت …

جناب انوش، یار همیشه همراه و همکار انجمن های ادبی اردبیل نیز که ثبت و ضبط و مستندسازی نشست های شعرا و ادبا را بر عهده دارد و به جرات می توان گفت که حضور وی سبب انسجام و مدیریت بهینه جلسات می‌شود، از آغاز برنامه در گوشه و کنار سالن حضور می‌یافت و با عکسبرداری و فیلمبرداری و تهیه لیست شاعران حاضر، سعی در پربار بودن نشست داشت و در پایان نیز ده‌ها جلد از یک کتاب شعر مذهبی اهدایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی را در میان شاعران توزیع کرد.

بحرالعلومی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی که خود از شاعران و ادبای استان است با صدا و بیان شیوا و دلنشینش، به عنوان حسن ختام جلسه، چند بیت بدیع ترکی در ارتباط با عاشورا و ارزش‌های و آموزه‌های دینی را به گوش حاضران رساند و تحسین حاضران را برانگیخت.

اکنون دیگر شب فرارسیده بود و تاریکی هوا از پنجره سرک می‌کشید و زمان وداع را گوشزد می‌کرد و سرانجام، همگی در حین خروج از جلسه، به دعوت آقای انوش در راهروی اداره‌کل لحظاتی برای گرفتن عکس یادگاری ایستادند و بدین ترتیب، یکی دیگر از روزهای پرکار خود را البته با بهره مندی از خوان احسان و اکرام فاطمی به پایان رساندند.

تا باد چنین بادا




ثبت پایین‌ترین آمار شیوع کرونا در استان اردبیل پس از سه ماه

دنیای اردبیل؛ یکصد شانزدهمین شماره نشریه دنیای اردبیل و با بررسی مسائل مختلف فرهنگی و ورزشی استان با عناوین،آمارسازان مردم فریبدشنه های بلند شده و  … منتشر شد
دانلود نسخه PDF d یکصدو شانزدهمین شماره نشریه دنیای اردبیل
http://donyayeardabil.ir/wp-content/uploads/2021/03/pdfjoiner_18.pdf

مطالب موجود در صفحه دوم  شماره یکصدو شانزدهمین شماره نشریه دنیای اردبیل :

*دشنه های بلند شده
*درب های بسته سالن دوومیدانی؛ حاصل محبت دولت تدبیر و امیدها به ورزش اردبیل

مطالب موجود در صفحه سوم و چهارم شماره یکصدوشانزدهمین شماره نشریه دنیای اردبیل ::

*هفت پرده از جشنواره زیبایی اسب و ورزشگاه تختی

مطالب موجود در صفحه پنجم یکصد و شانزدهمین شماره نشریه دنیای اردبیل

*گلایه ملی پوش فوتبال بانوان اردبیل

*بازتاب پیروزی تیم ملی فوتبال ایران مقابل امارت در رسانه های جهان

*نمایشگاه تخصصی ساختمان در اردبیل

*2000 دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاه های آب اردبیل نصب شد

مطاب موجود در  صفحهششم  یکصدو شانزدهمین شماره نشریه دنیای اردبیل

*آمارسازان مردم فریب

*تزریق واکسن کرونا به 67 هزار دانش آموز اردبیلی
*95 درصد از بازیکنان لیگ برتر فوتبابل ذز اول واکسن کووید را دریافت کردند

مطالب موجود در صفحه هفتم یکصدو شانزدهمین شماره نشریه دنیای اردبیل

*تقویت سرمایه گذاری ها در استان اردبیل نیازمند همکاری بانک هاست

*مطالب موجود در صفحه هشتم یکصدو شانزدهمینشماره نشریه دنیای اردبیل

*بروژه های پیشران توسعه در استان اردبیل اجرا می شود