مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای اردبیل گفت: طبق مستندات موجود بیش از ۴۵ میلیون متر مکعب آب ناشی از سیلاب در سدهای این استان ذخیرهسازی شده است.
فراهم کاظمی آذر افزود: پس از سالها خشکسالی در تابستان امسال چندین مورد سیلاب بیسابقه در استان رخ داد که منجر به افزایش حجم ذخیره سدهای استان شد ولی ضروری است شهروندان و کشاورزان از مصرف بیرویه آب خودداری کنند تا تنش آبی در استان اتفاق نیفتد.
وی با بیان اینکه اقدامات خوبی در آبگیری سدهای استان صورت گرفته است ، اظهار کرد: در ۱۵ روز اول مهر ماه سال آبی جاری نه تنها از حجم ذخایر سدها برای تامین آب مورد نیاز کشاورزی استفاده نشده بلکه بیش از ۱۰ میلیون متر مکعب آب ناشی از سیلابهای اخیر در پشت سدهای استان ذخیرهسازی شده که این میزان آب معادل ۱۰ درصد کل آب ورودی سال آبی گذشته میباشد.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای اردبیل با بیان اینکه میزان حجم ذخیره آب در سد یامچی به ۱۸ میلیون و چهار دهم متر مکعب رسیده است ، گفت: حجم ذخیره سد یامچی در سال گذشته ۲۱ میلیون مترمکعب بود که امسال در اثر کمبود بارش حجم آن به میزان ۱۲ درصد کاهش داشته است.
کاظمی آذر همچنین با اشاره به کاهش ۱۶ درصدی حجم آب ذخیره شده در مخزن سد سبلان ادامه داد: در اثر کمبود بارش و استفاده بیرویه کشاورزان حجم ذخیره این سد از ۲۱ میلیون متر مکعب به ۱۷ و هفت دهم میلیون متر مکعب رسیده است.
افق روشنی برای منابع آبی استان اردبیل متصور نیست
وی با بیان اینکه آورد رودخانه بالیخلوچای در محل سد یامچی نسبت به سال گذشته ۱۳ میلیون مترمکعب کاهش یافته است ، افزود: طبق پیشبینیها افق روشنی برای منابع آبی سال آتی هم در استان اردبیل وجود ندارد و باید آبیاری نوین و الگوی کشت رواج یابد.
کاظمی آذر در زمینه لایروبی رودخانههای استان اظهار کرد: قبل از شروع سال آبی جاری بیش از ۱۰۰ کیلومتر از رودخانهها، زهکشها و کانالهای آبیاری و آبآور سدها در استان با هدف مهار و ذخیرهسازی سیلابهای احتمالی لایروبی شد.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای اردبیل ادامه داد: امسال از سیلابها و روانابهای رودخانه ارس نیز به میزان ۲۰ میلیون مترمکعب جهت استفاده در مصارف مختلف به کانال اصلی مغان هدایت شده است.
بر اساس آمارهای موجود استان اردبیل از نظر بارندگی در مقایسه با استانهای واقع در شمالغرب کشور، شامل استانهای آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، زنجان که به لحاظ اقلیمی در شرایط نسبتا مشابهی قرار دارند،در جایگاه چهارم قرار دارد.